Nem segít az egészégügyi ellátás?
Figyelt kérdés
Voltam több pszichológusnál, egyik felkavart, másik nem, viszont túl nagy változást nem értem el se pszichológussal/sem pszichiáterrel mert amúgy én sem tudom mi a konkrét bajom csak szimplán rottyon vagyok mentálisan évek óta. Ilyen diagnózisaim vannak mint depresszió, ocd, viselkedészavar miegymás. Évek óta szedek antidepresszánst, nyugtatót is szedtem de arról leszoktam és nem is hiányolom. Tudok egyáltalán segíteni valahogy magamon? 22/f2022. szept. 28. 19:17
1/7 A kérdező kommentje:
És tudjuk milyen a magyar EÜ, nem túl nagy segítség, sokan haltak meg a szaktudás vagy igénytelenség hiányától, egy biznisz az egész.
2022. szept. 28. 19:19
3/7 A kérdező kommentje:
Arra nekem nem telik.
2022. szept. 28. 19:50
5/7 anonim válasza:
Olyan szakembert keress aki pszichoterápiás végzettségű: orvos, is, pszichológus is lehet. Ezeken az üléseken kapsz házi feladatot. Önmegfigyelést, apró változtatásokra felszólítást. Ha ezeket az ember becsületesen végezgeti (nem könnyű) fokozatosan javulgat majd. Főleg az OCD.
Néhol vannak vegyes csoportok is. Van akinek az jön be.
Ezek nem csak magánban vannak, de TB re csak havi 1 jár. Viszont ez a mód arra jó, hogy egy új szokáshoz is kb 30 nap kell, hogy kialakuljon.
Szóval ha van kitartásod és nem vársz azonnali hatást, akkor segít, de bizony akkor egy fél évnyi munkát rá kell szánnod.
6/7 A kérdező kommentje:
A múltban sokat voltam szervi problémával kórházban és sokáig nem kaptam rendes ellátást mígnem olyan helyre mentem ahol jobban értik a dolgukat, ettől eléggé megcsorbult az EÜ-be vetett "bizalmam". Igazából magamon akarok segíteni valahogy, alapvetően racionális vagyok csak a belső démonaim néha felerősödnek.
2022. szept. 28. 20:35
7/7 anonim válasza:
"Arra nekem nem telik."
. Akkor vegyél fel rá személyi kölcsönt, megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!