Voltatok már bent a zárt osztályon a pszichiátrián? Ha igen, milyen volt, hogy bántak veletek?
Én többször voltam labilis, önveszélyes állapotban. 1 hét volt a leghosszabb.
Normálisan bántak velem, de nem mindenkivel.
Nem szedáltak le. Nem álmosító antidepit adtak. Velem megbeszélték, h a már szedert gyógyszereim közül mi jó, azok maradtak. Megkérdezték, h korábban depire mi hatott, hogy ugyanazt tudják adni. A már szedett 2x0,5 mg nyugtatóm 3x0,5 mg-ra emelték.
Vizit naponta volt.
Csak pizsamában lehetett lenni. Nem örültek, ha valaki sajátban van, de én ragaszkodtam a sajátomhoz.
Telefont elvették, napi 1 órára osztották ki.
Cigit óránként osztották 6-22-ig. Régen 2 óránként volt osztás 7-21-ig.
Kávét nem lehet inni. Koffeinmentes Maci kávét sem.
Heti kb 2x volt szoc foglalkoztatás. Rajzolás, fejtörős játékok. Nem volt kötelező részt venni rajta.
5:
Nálatok ezek szerint lazábbak. Melyik ez a kórház?
3-as vagyok. Én Dél-pesti Jahn Ferencben voltam.
Úgy láttam, h nálunk nem begyógyszerezés volt a céljuk. Erős, nagyon álmosító gyogyszereket bipol 1-es mániások kaptak. Sokat aludtak, ébren túlpörögték. Skizofréneken nem láttam, h agyon lennének szedálva. Depiseken sem.
Nálunk a nem veszélyeztető állapotúakat is zártra teszik, ha nyílton nincs hely. Pl pánikbeteget.
Skizóra, bipolra nem nagyon lehet csak szedálót adni, az antipszichotikumok többsége nagyon álmosító, de csak ez hat a tünetekre.
"a cigihez tüzet félóránként adtak"
Én úgy tudom, ahol egy ismerős volt, ott nem lehetett dohányozni...
Az nekem is gyakorinak tűnik. A 2 óránkéntit viszont nehezen szokták bírni abetegek.
Ahova tartozok, már óránként van.
Nyilton kimegy a beteg az udvarra és szív amennyit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!