Miért van ez? Mit tegyek ellene?
Ha valaki elhagy mindig tönkre akarom tenni magam hogy sajnálatból visszajöjjön hozzám. Meghát így érzem helyesnek a "gyászt"
De így tiszta fejjel inkább a jó irányba kellene sodornom magam. De nem megy. Valami olyankor megtörik és jön az önsajnálat és az önpusztítás.
Nem csak barátnőre gondolok, spanra is és bármilyen más fontos emberre.
Ez ellen mit tehetnék? Már előre érzem hogy ez lesz a vesztem

Ez nálad egy védekezési mechanizmus. Érdemes pszichológushoz fordulnod (komolyan), hogy segítsen megkeresni ennek az okát és megoldani.
Egyébként korábban én is ilyen voltam. Képes voltam önmagam mélyre pozicionálni és azt gondoltam, az megold majd mindent, és hogy valójában megszerezhetem/tarthatom azt amit akarok sajnálatból.
Neked ezért kellene a pszichológus, mert ott tanulsz egy kis önismeretet, és rávilágítást kapsz arra, hogy az emberek nem egyformák, még ha sok ember szeretné is ezt hinni.
Van egy teszt (meg ne kérdezd mi a neve), talán 30 kérdésből áll. A lényege, hogy akkor vagy "helyes" úton, ha az igen-nem-kompromisszum hármasból közel azonos értéket érsz el. Tehát nem jó ha mindenre azt mondod hogy igen, amit a másik kér/akar/erőltet. Az sem jó, ha mindenre nemet mondasz, kimaradsz a társaságból, kevésnek érzed magad. Az sem jó, ha túl kompromisszumképes ember vagy (bár sokan azt hiszik ez is jó, de valójában nem), hiszen a kompromisszum során bár nyersz is valamit, de veszítesz is valamit. Ez a kompromisszum lényege, ami vannak helyzetek amikor jó, de nem minden esetben.
Mindegy, ezeket önismereti úton szedheted fel, arra a legjobb mód pedig a pszichológus. Nem kell neked éveket odajárnod, lehet 5 alkalom bőven elég lesz, hogy a gondolkodásformádat megregulázd és kicsit összeszedd magad. De ha fejlődni akarsz, akkor neked kell lépned, ez egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!