Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A fiúk az anyjukra ütnek, de...

A fiúk az anyjukra ütnek, de én ezt nem akarom, hogy tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Azt tudni kell, hogy anyám vonala nem tökéletesen magyar, van egy kis tót vagy székely vér is (kicsit sötétebbek vagyunk, hajunk éjfekete, de semmiképpen nem cigány).

Namost, nem akarok fikázni senkit, de én nem akarok rá hasonlitani. Mindenben csak a rosszat látja, kiakad, lelki roncs szinte, mindenkire megjegyzést, véleményt tesz, csak önmagára sosem. A testvére is pont ilyen, magára is maradt egy garzonlakásban. Pozitivum, hogy csak női ágon látom ezt, a bátyja nem ilyen.

Én nem akarok ilyen lenni, de félek, hogy a "genetika" ezt már meghatározta? Sajnos gyakran van, hogy magamban idegeskedek valamin, amin nem rajtam múlik (igazából csak meg akarnám találni a páromat). Kicsit olyan ez, mint amikor egy cigány elhatározza, hogy nem akar olyan lenni mint a fajtársai, mert azok csak lopnak, nem dolgoznak.

2014. dec. 14. 13:55
 1/2 anonim ***** válasza:
A szolas ugy van, hogy kinezetre hasonlitanak a fiuk az anyukra, a lanyok meg az apjukra. Amugy te dontod el, hogy mi, ki akarsz lenni, milyen eletet elni, aztan teszel azert.
2014. dec. 14. 14:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! Valóban a genetika sokat számít, de ugyanúgy számítanak a környezeti hatások is. Szerintem, ha van benned ilyen "hajlam", akkor azt semmiképpen ne elnyomni akard (tudjuk, hogy van az, amikor pl. megtiltasz egy gyereknek valamit,de az juszt is azt teszi). Inkább próbáld meg elfogadni és "kezelni". A változásra ugyanis mindig van lehetőség, de ahhoz egyrészt nem szabad kishitűnek lenni (igenis sikerül! - és amúgy vannak nagyon értelmes és becsületes cigányok is). Másrészt tudnunk kell, hogy mi az, amin szeretnénk változtatni. Szerintem Te egészen jó úton járhatsz a leírtak alapján önmagad megismerésében, de vannak nagyon jó önismereti tréningek is, amik ebben még jobban tudnak segíteni. Aztán ott vannak még a lazító módszerek, amikkel könnyebben kordában tarthatod az indulataidat, nem kívánt érzelmeidet, mint pl. a relaxáció, de a kognitív viselkedés terápiát és az autogén tréninget is erre találták ki.
2014. dec. 14. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!