Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet kávéról leszokni?...

Hogyan lehet kávéról leszokni? Súlyos függő vagyok.

Figyelt kérdés

Rengereg 3in1 kávét iszok. Szerencsére nincs benne sok koffein. Napi 2-re szeretném csökkenteni. Reggel remegek érte. Vérvétel előtt is iszok. Nem bírom. Nappal is nagyon sóvárgok, ha nem iszok. Alváshoz is kell, sóvárgással nem tudok elaludni.

Tudom, hülyén hangzik, h nem megy. :-(

Pedig metadonról és nyugtatóról is le tudtam jönni. Azok nem okoztak sóvárgást csökkentésnél és elhagyásnál. Nem remegtem értük leszokásnál. Szenvedtem, de nekem könnyebb volt azokkal a megvonási tünetekkel megküzdeni, mint a sóvárgással.

Egy másik drogról is lejöttem. Annál volt sóvárgás, de enyhébb.

2022. szept. 24. 06:47
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Koffein mentes kávé, adag fokozatos csökkenése vagy drasztikus elhagyása, energia levezetése és pótlása (mondjuk ha remegsz a kávéért csinálj meg 10 guggolást és igyál egy pohár vizet), figyelem elterelés.

Nekem ezek segítettek.

2022. szept. 24. 07:25
 2/9 A kérdező kommentje:

A reggeli kávém maradhatna. Ebéd utáni mélypontra is 1. Lehet max 3 kávé is, a 3in1-ben nincs sok koffein. Ha fel akarok ébredni napközben, akkor veszek valahol rendes kávét vagy kólát, esetleg energiaitalt. De ezek csak végszükség eseti megoldások. 0,5 l Kólaban úgy érzem, h több a koffein, mint a kávéban.

Energiám nincs felesleges. Este könnyű fizikai munkát végzek. Ott guggolásnak sincs értelme mert amúgy is mozgok.

Hazaérkezéskor jártányi erőm sincs.

Koffein mentes jó ötlet. Este ihatnám azt. Lehet elég a kávé íze olyankor.

Csak azt nem tudom, h a rengeteget hogyan csökkentsem 3-ra. Még Frontin megvonási tünetem van, nem régen hagytam el más gyógyszert is. Nagyon megtépázott az idegrendszerem. Nem merem megvonási tünettel tovább terhelni. Ha nem iszok elég kávét, nemcsal sóvárgok, hanem feszült vagyok, szorongok, fáj a fejem. Örülök, h a 10 napig tartó fejfájásom elmúlt.

2022. szept. 24. 07:47
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
A 3in1 az a cucc, aminek 12%-a kávépor, ami egy csésze rendes kávénak kábé a hatoda? Az tényleg ütős cucc, helytálló az összehasonlítás a metadonnal.
2022. szept. 24. 07:54
 4/9 anonim ***** válasza:
43%
Nem lehetséges, hogy a cukor a gond? Lányom (32 éves)a csokoládéról akar leszokni és elvonási tünetei vannak. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem hogy a legtöbb 3in1 kávéban elég sok a cukor.
2022. szept. 24. 08:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Atálltam egy ideje cukormentes kávéra. Édességet sem kívánom.
2022. szept. 24. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem kávészertartás...
2022. szept. 24. 11:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Lehet. Bár nem ülök le kávézni. Gyorsan megszokott, mintha víz lenne.
2022. szept. 24. 17:44
 8/9 A kérdező kommentje:

A kávészertartás nem ad magyarázatot (legfeljebb kis részben) arra, h reggel remegek, amíg nem kávézok. Nappal szorongós,feszült vagyok nélküle. Szétrobban a fejem. Este nem tudok aludni.

Kórházban nyugtatót kellett emelni,amíg zártunk voltam. Ott nem lehet kávézni. Nagyon rosszul voltam kávé nélkül, nyugtató is csak kicsit enyhítette. 0, mg-al emelték a Rivotrilt.

Nyíltan újra kávézhattam. Ott vették el a 1,5 mg Rivómat. Fokozatos csökkentés nélkül.

Most nem tudok nyugtatót szedni rá. 12 napja nem szedek.

2022. szept. 24. 20:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Nappali álmosság és sóvárgás os fenntartó oka a kávézásnak.
2022. szept. 25. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!