Mi lehet? Mit tegyek, hogy a szüleimet rávegyem arra, hogy segítségre van szükségem?
Sziasztok! Nagyon magam alatt vagyok és nem tudom mit tegyek. Az elmúlt pár évben nem múlott el a szomorúságom és csak rosszabbodott az állapotom.
Felmerültek ezek a tünetek:
-Ami régebben örömmel töltött el pl hobby az mára nem érdekel.
-Úgy őszintén elvesztettem minden iránt az érdeklődésem nem érdekelnek az emberek az iskola a jövő a hobbyk a családom barátaim vagy bármi más.
-Gyakran előfordul, hogy annak ellenére, hogy kipihenem magam teljesen fáradt vagyok.
Régebben egyébként amikor még nem voltak olyan nagy problémáim az alvással akkor az alvásba menekültem, hogy addig se érezzek semmit. Volt, hogy aludtam napi 10-13 órát . Az utóbbi hónapokban pedig gyakran példa van arra, hogy órákon keresztül nem tudok elaludni. Néha előfordul , hogy feliskelek de ez nem gyakori.
-Hónapokon keresztül evésproblémáim voltak. Keveset ettem és volt, hogy rosszul is lettem ez miatt hánytam, szédültem,és volt, hogy elsötétült minden perceken keresztül.Hónapokon keresztül ebben szenvedtem és volt 1-2 hét amikor normálisan tudtam enni de nem tartott sokáig. És szerintem most is visszafogok esni.
-Valamikor teljesen nem tudok oda figyelni a dolgokra és nem értem amit mondanak vagy teljesen elbambulok.
-Minden egyes nap fáj a mellkasom körül.
-Teljesen nem emlékszem dolgokra(fiatal vagyok)tisztára kitörlödtek az emlékeimből.
-Nagyon sokszor előfordulnak öngyilkos gondolataim .
-Illetve az időszak közepén elkezdtem magamat vagdosni és az elején még "működött" is. (Nem megoldás tudom jól és egyáltalán nem segít)De ez mostanra nem segít. Az elején még elég volt egyetlen mély vágás és teljesen megszűnt a lelki fájdalmam addig ameddig a vágások fájtak.
-Teljesen üres vagyok és úgy érzem hónapok óta, hogy nem élek.
Anyukám szerint csak szomorú vagyok majd elmúlik de szerintem ez sokkal súlyosabb. És nem is szeretne pszichológushoz velem fordulni szerinte ezekért a dolgokért felesleges. A szüleimnek az a nézőpontja, hogy egy kamasznak vagy gyereknek nem lehetnek problémái csak annyi a dolgunk, hogy tanuljunk. Majd felnőttkorban lehetnek bajaim addig meg ne mondjak semmit. Meg hasonlók.
Nem sajnáltatásként szántam!Másoknak is hasznos lehet ez a kérdés és a válasz(ok) azoknak számára akik hasonló helyzetben vannak.Aki meg negatív kommenteket akar írni az végképp ne itt tegye.Köszönöm!
Nagyon szomorú ezt olvasni. Hasznos tanácsot nem biztos h tudok adni.
De felkell keresned egy szakembert.
Felkell kutatnod az eredetét, hogy ez honnan ered, és mitől.
Beszélgetned kell ezekről a dolgokrol amik nyomasztanak.
Sok szerencsét kívánok!!
Sajnos attól tartok, a szüleidet nem tudnád meggyőzni, ők ezt nem értik, nem értenek hozzá. Tanítani kellene iskolában, hogy a pszichológus kicsoda és mikor lehet rá szükség és nem szégyen hozzá fordulni. Sajnos sok hülyeséget tanítanak, de ilyeneket nem.
Háziorvosodhoz lenne érdemes fordulnod, elmondani neki mindent, amit itt leírtál, és ő tovább tud küldeni pszichológushoz, vagy pszichiáterhez, vagy ahova kell.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, és hogy nem értenek meg a szüleid :(
Ha még iskolába jársz, esetleg beszélhetsz az iskolapszichológussal (elvileg kell lennie olyannak), vagy az osztályfőnökkel. Ha ők beszélnek a szüleiddel, talán nyitottabbak lesznek erre. Sajnos nagyon kevés eszközöd van, amivel élni tudsz :(
Sziasztok köszönöm mindenkinek a válaszait.
1. válaszoló igen iskolába járok még.
2. Válaszoló igen ezért szeretnék segítséget kapni, hogy kitudjak gyógyulni ezekből a dolgokból.Köszönöm.
3. Válaszoló én is így gondolom, hogy lehetetlen lenne meggyőzni őket erről.És igazad van nem szégyen segítséget kérni. Nem szeretnék ilyen dolgokba belefolyni mert a szüleimmel veszekedés lenne a vége meg, hogy miért égetem le a családomat mások előtt. Meg, hogy erre nem volt szükség stb.
4-es köszönöm.Igen iskolába járok, de nem tudom mennyire bízhatnék meg az osztályfőnökömben.Történt egy eset és azóta elvesztette a bizalmam amióta ez történt. Nem hiszem, hogy újra meg tudnék benne bízni.Elvileg nem biztos hogy van a sulinkban iskola pszichológus.
Evészavar és BPD. A mentális problémák egy része egy életen át kísér majd. 3 fajta evészavar van. Nem tudom felsorolni, de az alapján ki tudod találni hogy melyik jellemző rád.
A szüleid érvénytelenítenek és elnyomják az érzelmi szükségleteidet. (NPD, gaslighting.) Emiatt kár őket megbecsülni. Legfeljebb egy másik, számukra elfogadottabb személyen keresztül tudod őket meggyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!