Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusnál mennyire...

A pszichológusnál mennyire kell őszintének lenni? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Félre ne értsétek, azzal tisztában vagyok, hogy azért vagyok ott, hogy segítsen, és ha nem vagyok teljesen őszinte, az akadályozhatja a dolgokat.

A kérdésem inkább arra irányul, hogy mennyire zavarja be a terápia "menetét", ha kicsit csapongok?

Hogy konkrét példát hozzak: már járok egy hónapja, és eddig mindig olyan könnyeden jött ki, hogy miről kell beszélnünk, de most felbukkant egy exem, akivel 10 éve nem tudjuk egymást elengedni. Ebben a 10 évben nem volt köztünk semmi, és mindketten párkapcsolatban élünk.. találkozni is 1-2 évente 1x találkoztunk, azt is véletlenül.

Mikor előkerül, rajtam valami nagyon fura erő lesz úrrá... de ha most nem keresztezik útjaink egymást ismét, akkor szerintem semmiképp nem hoztam volna őt be, mint témát, mert nem gondolnám, hogy az alapproblémám része.

Mit gondoltok?

34N

2022. szept. 19. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem vesd fel a topicot. "Mikor előkerül, rajtam valami nagyon fura erő lesz úrrá"- szerintem ez elég árulkodó a dolog jelentőségére vonatkozóan. Belül neked fontos a téma, és ugyebár pszichológusnál nem az számít, mi történt, hanem hogyan élted azt meg.
2022. szept. 19. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván fel kell hozni, fel sem merül, hogy nem!
2022. szept. 19. 19:19
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nyugodtan csapongjál, baj nem lesz belőle, kicsit én is ezt csinálom a terápiámban.

(20/F)

2022. szept. 19. 19:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológusként mondom hogy eléggé életidegen lenne az a terápia ami nem számol az aktuálisan fennálló, változó körülményekkel és eseményekkel. Ezek mind rólad szólnak tehát vidd be.
2022. szept. 20. 23:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönönm mindenkinek :)
2022. szept. 28. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!