Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehetne csillapítani a...

Hogy lehetne csillapítani a skizofrénia tüneteit?

Figyelt kérdés

Skizofréniával diagnosztizáltak 3 éve. Az orvosok szerint jól vagyok, ezért lerakatták velem a gyógyszereket. Rengeteg alkoholt is ittam a gyógyszerek mellett. 5 hete nem iszom. Mindenki szerint jobban vagyok, mint eddig voltam (pszichológus, orvos és férjem).

Én eddig úgy gondoltam, hogy nem vagyok skizofrén csak biztos a gyógyszerek miatt volt egy kis trip-em.

Az alkohol egy olyan eszköz volt számomra, ami segített átvészelni a mindennapokat, de sajnos egészségügyi gondokat okozott, ezért muszáj volt megszabadulnom tőle, és pszichológus szerint egyszerűbb így feldolgozni a a traumákat.

A napokban döbbentem rá, hogy nekem nem poszttraumás stresszem van, amiket gondolok már inkább hajlanak a skizofrénia tüneteire. Jól emlékszem, hogy már a gyógyszerek előtt is voltak trippek. Olyan szinten ki vagyok nem tudom mit tehetnék. Csak az alkohol lenne az egyetlen megoldás, de akkor hamarosan ágyban fekvő beteg leszek így huszonévesen, mert 4 nap durvább italozás után befostam.

De van egy másik megoldás, hogy megölöm magam, viszont már voltak elég komoly próbálkozásaim, így nem merem meglépni a dolgot, mert nem sikerültek.

Most azzal fogtok jönni, hogy inkább szedjem a gyógyszereket, de higgyétek el ennél sokkal rosszabb állapotban voltam, csak akkor még bennem volt a remény, hogy ha elhagyom a gyógyszereket jobb lesz.

Nem bírok már így élni. Mondtam férjemnek, hogy lehet meg kellene ölnöm magam. Azt kérdezte, hogy most az a baj, hogy mindent megkapsz? Most fogunk venni házat meg elektromos autót, de nem tudok örölni neki. Egyszerűen nem bírok létezni alkohol nélkül.

Ha jönnek a trippek akkor meg egyedül fogok maradni. Már volt rá példa, hogy megakartam ölni a férjem, ha őt megölöm, akkor nem lesz senkim se.

Nem bírom már ezeket a gondolatokat, kikészülök. :'(

2022. szept. 18. 06:10
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel, sohase hagyjon el a remény. Sajnos ez van, le kell győzni valahogy, túl kell élni. Vannak betegek, akik azért jobban lettek, vannak, akiknek eleve nem okozott nagy gondot.
2022. okt. 28. 19:54
 22/38 anonim ***** válasza:

Mi volt a bajod a gyógyszerrel?

Más gyógyszerbeállítás segíthet.

Lehet, hogy nem volt elég az adag vagy nem szedted elég ideig a hatás kialakulásához.

Ha hatott, de mellékhatásgondod volt, akkor adagcsökkentés lehetett volna megoldás.

Gyógyszer lecserélése is segíthetett volna. Néha 2 antipszichotikum is kell a hatáshoz.

30 antipszichotikum nincs. Nem tűnsz szavahihetőnek.

2022. okt. 29. 00:58
 23/38 A kérdező kommentje:
Már 4 hónapja vagyok gyógyszermentes. Pszichológusom is azt mondta ne szedjek semmit
2022. okt. 29. 05:50
 24/38 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy skizofrénia a diagnózisod?

Nem a pszichológus, hanem az orvos feladata eldönteni, h9gy szükséges-e gyógyszer. Ne a pszichológusra hallgass.

Mit javasol arra az esetre, ha visszaesel?

Skizofréniánál gyógyszer nélkül MINDIG van visszaesés.

2022. okt. 29. 08:00
 25/38 A kérdező kommentje:

Skizoaffektív zavar depressziós típusa + szorongás a diagnózis sajnos, nem kitalálom.

Orvos szerint se szedjem, novemberben megyek hozzá konzultációra hogy vagyok.

2022. okt. 29. 08:04
 26/38 A kérdező kommentje:
Vissza esés esetén egy kevés Amitrexet mondott, hívjam és felírja. De szerinte nem lesz vissza esés
2022. okt. 29. 08:05
 27/38 anonim ***** válasza:

Alkohol nélkül is fostál már be?

Tartós italozás hajlam esetén inkontinenciát okozhat. Ne igyál többet. Eléggé kellemetlen ha nem talál valaki időben wc-t és az utcán, buszon, villamoson kell letolni a nadrágot vagy nadrágban beszarni.

2022. okt. 29. 08:07
 28/38 A kérdező kommentje:
Alkohol nélkül nincs ilyen gondom.
2022. okt. 29. 08:09
 29/38 anonim ***** válasza:
Skizoaffektív zavarnál is mindig van visszaesés
2022. okt. 29. 08:11
 30/38 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom miért hiszi, hogy nem lesz
2022. okt. 29. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!