Hogy lehetne csillapítani a skizofrénia tüneteit?
Skizofréniával diagnosztizáltak 3 éve. Az orvosok szerint jól vagyok, ezért lerakatták velem a gyógyszereket. Rengeteg alkoholt is ittam a gyógyszerek mellett. 5 hete nem iszom. Mindenki szerint jobban vagyok, mint eddig voltam (pszichológus, orvos és férjem).
Én eddig úgy gondoltam, hogy nem vagyok skizofrén csak biztos a gyógyszerek miatt volt egy kis trip-em.
Az alkohol egy olyan eszköz volt számomra, ami segített átvészelni a mindennapokat, de sajnos egészségügyi gondokat okozott, ezért muszáj volt megszabadulnom tőle, és pszichológus szerint egyszerűbb így feldolgozni a a traumákat.
A napokban döbbentem rá, hogy nekem nem poszttraumás stresszem van, amiket gondolok már inkább hajlanak a skizofrénia tüneteire. Jól emlékszem, hogy már a gyógyszerek előtt is voltak trippek. Olyan szinten ki vagyok nem tudom mit tehetnék. Csak az alkohol lenne az egyetlen megoldás, de akkor hamarosan ágyban fekvő beteg leszek így huszonévesen, mert 4 nap durvább italozás után befostam.
De van egy másik megoldás, hogy megölöm magam, viszont már voltak elég komoly próbálkozásaim, így nem merem meglépni a dolgot, mert nem sikerültek.
Most azzal fogtok jönni, hogy inkább szedjem a gyógyszereket, de higgyétek el ennél sokkal rosszabb állapotban voltam, csak akkor még bennem volt a remény, hogy ha elhagyom a gyógyszereket jobb lesz.
Nem bírok már így élni. Mondtam férjemnek, hogy lehet meg kellene ölnöm magam. Azt kérdezte, hogy most az a baj, hogy mindent megkapsz? Most fogunk venni házat meg elektromos autót, de nem tudok örölni neki. Egyszerűen nem bírok létezni alkohol nélkül.
Ha jönnek a trippek akkor meg egyedül fogok maradni. Már volt rá példa, hogy megakartam ölni a férjem, ha őt megölöm, akkor nem lesz senkim se.
Nem bírom már ezeket a gondolatokat, kikészülök. :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!