Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok aludni?

Miért nem tudok aludni?

Figyelt kérdés
Nagyon könnyen elalszom, de 1 óra körül felébredek és csak forgolódom. Munkám miatt korán kell kelnem 4 órakor. És mire vissza aludhatnék már kelhetek is fel. 40F

2022. szept. 13. 06:42
 1/6 anonim ***** válasza:
33%
Lehet megszoktad, hogy korábban kell kelned, így már az agyad hamarabb felkel, mert tudja, hogy nemsokára munka. Szerintem próbálj meg olyan dolgokat, amik leterhelik az agyat. (Ne telefonozz, olvass pl) Vagy igyál egy meleg valamit, az is jó lehet.
2022. szept. 13. 06:50
 2/6 anonim ***** válasza:
36%

Egyetértek az elsővel, a bioritmusod átállt arra, hogy korán kelsz fel, bár jó lenne tudni, hogy a lefekvés előtti 1 órában, fél órában majd 10 percben mit csinálsz, hátha ott lesz valami baki, ami zavar az alvásban.

Illetve milyen körülmények között alszol, pl megy a TV, gép, stb..

2022. szept. 13. 07:09
 3/6 anonim ***** válasza:
38%
Idősebb korban ez már szinte törvényszerű, amikor testi ingerekre (pl. derékfájás) felébred az ember. Alváskutatók szerint egyébként a normális alvás nem egy folytonos történés, vannak szakaszai.
2022. szept. 13. 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
1-es vagyok, de miért kellett leszavazni a válaszom?! :D I mean semmi rosszat nem írtam, csak próbáltam segíteni.
2022. szept. 13. 16:06
 5/6 Senior Séf ***** válasza:
48%

Ha 1 óra tájban ébredsz fel, esélyes, hogy a cukrod esik le olyankorra. Ez csak azért gáz, mert a leeső vércukor belső stresszként funkcionál, és a mellékvese minden stresszre kortizoltermeléssel válaszol. A kortizol pedig antagonistája a melatoninnak, és amíg a máj le nem bontja, utóbbit nem engedi érvényesülni.

Erre a legjobb, ha lefekvés előtt egy fél banánt (nem többet!) meghempergetsz parajdi sóban, és néhány csepp extraszűz olívaolajjal nyakon öntve elmajszolod.

A lábadat is tartsd melegen, mert az is sarkalatos pont.

Ha mindezek után sem alszod végig az éjszakát, keress meg, megbeszéljük.

2022. szept. 15. 16:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia,

Ha még mindig nehézkesen megy az elalvás akkor próbáld ki az:

NREM – „mélyalvás” teakeverék 50g Gyógyfű

Ne feltétlen innen vedd meg, csupán azért linkeltem be, hogy tudd, hogy mit keress ami nincs károshatással a szervezettedre.

[link]

2022. okt. 30. 00:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!