Pszichiátriai osztályon mindig ilyen bunkók az orvosok nővérek? Hogy feküdjön így be valaki?
Melyik az a pszichiátria aki tényleg jó? Tündérhegy?
Ma voltam egy dunántúli korhaz pszichiátriáján, eddig mindenki azt mondta hogy igen, fekudj be, az a megoldás, stb…
Eleve már a betegek elkezdtek zaklatni, volt olyan akinek majdnem rám folyt a nyála… a férfiak rögtön néztek…
Eleve paranoid zavarral, meg durva szociális fobiaval, depresszióval, öngyilkossági vággyal kerültem volna be
A főorvos egy nő volt, aki egyből elkezdett pofakat vágni rám, leszidott hogy miért nem szedem a gyógyszert, mikor nem sikerült eddig beállítani, leszidott hogy miért nem dolgozom, meg cinikus volt. Közben körbeállt 3 másik orvos, nővér és ok is csak méregettek…
Komolyan ezt kell ott elviselni?
Személyiségzavarom is van, ha valaki leszid, akkor egyből rosszul leszek, ez az orvos meg végig cinikus volt.
Pont azt kellett átélnem mint régen az iskolában bántalmazó tanároktól… olyan depresszív volt azt a sok beteg embert látni magam körül, egy lepukkant kórházban, hogy szavaim nincsenek
Annyira bepánikoltam hogy inkább eljöttem…
Jelenleg olyan állapotban vagyok hogy egész nap otthon fekszem, internet függő vagyok, nem tudom mihez kezdjek ezek után
Már tényleg csak a befekvésben láttam a megoldást
Láttam hogy ott csapvizet adnak a betegeknek, de én azt nem bírom meginni
Aki feküdt mar bent, hogy bírta? Mi tevő legyek?

Ebben az állapotodban tényleg a csapvízt külön meg kell említeni..?
Az, hogy milyen a többi beteg, arról nem tehetnek a szakemberek. Gondolom, nem akartál befizetni külön egyágyas szobát...
Mindenesetre meghallgatnám a másik oldalt is...
Volt már itt a GYK-n olyan hasonló panaszáradat, hogy a fele sem volt igaz....

Az az igazság, hogy ez általános probléma…
Az orvosok sem és a többi EÜ. dolgozó sincs eléggé megfizetve, közben meg túlterheltek… Szóval valahol megértem az állapotokat, hozzáállásukat, de akkor már inkább tényleg menjenek külföldre dolgozni, ahol meg is becsülik Őket, vagy keressenek másik pályát. De ezt az egészségügyet nem érdemes így életben tartani…
És ez nem újkeletű, apám 20+ éve lett diagnosztizálva paranoid skizofréniával… 6 éve az én “problémám”, előtte a bátyja foglalkozott az ügyeivel.
20+ év alatt egyszer sem tudták úgy beállítani a gyógyszereit, hogy tünet mentes legyen… Sőt igazából lehet akkor is pont így viselkedne, ha nem is kezelnék.
Mert, hogy nagyon durva az állapota.
És hiába könyörgünk az orvosoknak, illetékeseknek hogy csináljanak valamit, mindig csak kifogás van.
És Ő kényszergyógykezelés alatt áll, havi szinten kapja injekció formájában, mert a gyógyszert nem venné be, mert a mai napig egyszer sem érték el nála, hogy legyen betegség tudata. Sőt, igazából kezdem azt hinni, hogy ahogyan a pszichológus meg pszichiáter beszél vele, az csak olaj a tűzre…
Feküdt már bent rövid ideig több helyen is, de mivel problémás, amint lehet “kidobják”.

Bocsi de rosszul leszek a csapvíztől, megy tőle a hasam…
Akkor mi tevő legyek? Pestre most nem tudok felmenni
Tudom hogy már a pszichiaternek a gondozóban is elege van belőlem mert olyan pszichózisban vagyok hogy egyszerűen nem tudom eldönteni hogy mit csináljak
Ma raszantam magam hogy befekudjek, de olyan rossz élmény volt hogy a sírás kerülhetett
Tunderhegyre nehéz bejutni?

5: mellékszál, de nem lehet, hogy csak pszichésen van attól hasmenésed? Ha nem tudnád, hogy csapvíz, hanem pl. ásványvizes palackban kapnád, tuti semmi bajod nem lenne tőle...
Hacsak nem valami olyan helyen laksz, ahol szennyezett a víz. De ott meg zacskós vizet osztanak.

Na igen, de nekem konkrétan egy bipoláris, szorongó, személyiségzavar, pánik kombóm van, borzalmasan vagyok, minden nap öngyilkos akarok lenni, de ennek ellenére ezt kívülről nem látják rajtam. Bementem az osztályra és tényleg olyan volt mint egy film. Az első beteg akivel találkoztam folyt a nyala…
Hogy legyen így valaki jobban?
De a legalja az a női orvos volt… pedig most extra szarul nézek ki magamhoz képest, szóval meg azt sem mondhatja hogy megjött a kis “depis plázacica” …
Azt hiszem muszáj lesz felmenni Pestre…
Eleve torzul a valosagerzetem 2 éve, de ez meg nem hiányzott

Tapasztalam én is, hogy itt is borzasztóan bunkók voltak egyes nővérek mikor bent voltam. És igen, amióta a férfiakat és nőket össze tették, nem úgy mint pár éve, hogy külön volt a férfi és női pszichiátria osztály tapasztalam én is hogy meg bámultak. Lehet, egy helyről beszélünk 🤔
Magán helyet már akkor tanácsoltak, talán ha fizetsz érte, akkor normálisak lesznek...
Mielőbbi jobbulást kívánok neked 🍀❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!