Teljesen ki vagyok égve lelkileg mit tegyek?
Én egy pánikbeteg szorongó nő vagyok aki már sokat szenvedett az életben. Most leszek 35 éves és úgy igazán soha nem voltam boldog. Rossz családi körülmények között nevelkedtem szegények voltunk mindig. Édesapám alkoholista volt nehéz volt az életünk mellette. Soha nem kedvelték a családomat mindig lenéztek minket és gúnyoltak. Amikor bekerültem az iskolába ott is csak lelkileg bántottak egy pokol volt. Aztán az itthoni gondokat mêg nem is mondtam. Folyamatos veszekedések kiabálások. Én ebben nevelkedtem és sajnos ez a mai napig elkísér engem :( Nagyon megkeseredett lettem felnőtt koromra, és nem látom értelmét semminek az életben. Számomra az élet csak a szenvedést és a kínlódást jelenti. A szerelemben sincs szerencsém folyamatosan olyan társat választok magam mellé akivel nem vagyok boldog. Olyat aki nem tisztel és nem becsül meg. Mindig rosszul választok párt :( és már ebbe is belefáradtam. Társfüggőségben is szenvedek nem szeretek egyedül lenni csak kapcsolatban. Ha kapcsolatban vagyok akkor meg társas magányban élek vagy pedig se vele se nélküle kapcsolatokban. Ez egy pokol amiből nincs kiút számomra.
Édesanyámat is elveszítettem már több mint 4 éve amit szintén nem tudtam feldolgozni többek között azért is lettem pánikbeteg. Nekem ő volt a mindenem a lelki társam nagyon szoros kapcsolatban voltunk. Azóta még nehezebb az életem mióta ő nincs velem. Nem számîthatok senkire nem ért meg senki. Hiába van 2 testvérem őket igazából hidegen hagyja hogy mi van velem. Senkit nem érdekel a lelki világom. Van egy párom is aki egy idegbeteg ő sincs rendben pszichésen csak még jobban lehúz engem. Viszont kidobni meg nem tudom mert nem akarok egyedül lenni. Szóval van elég problémám és csak szenvedek. Egy jó szakemberre sincs pénzem mert szegény vagyok. Az ingyenes pszichológusok meg nem érnek semmit nem segítenek. Van ebből kiút szerintetek?

Én ezt a pánikbetegség dolgot sose értettem. Mitől pánikolsz?
Nyugi már!
Oké, hogy nehéz az élet, rosszak az emberek, de a rosszat inkább kerülni kell, nem ragaszkodni hozzá. Ezek a mondvacsinált betegségek, stressz, meg hasonlók, ezeket mind maguknak csinálják az emberek...

Sajnálom. Nem lehet könnyű! Hasonló cipőben, bár a sorsom könnyebb volt talán.
Ha pszichológusra nincs pénzed, talán próbálkozz önsegítő könyvekkel. Pl. Korb: Felfelé a lejtőn, Shapiro: A múlt legyőzése, Füredi Júlia: Elég! - utóbbi kifejezetten a kiégésről. De ez kis depresszió is nálad, szerintem. Írhatsz magánba, ha gondolod, én most kezdtem a hatodik terápiámat... volt ingyenes is, ami jó volt.
49f

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!