Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi idő alatt változtathato...

Mennyi idő alatt változtathatom meg az életem? Hónapok, évek?

Figyelt kérdés
Nagyon magányos vagyok, visszahúzódó, félénk és csendes. Nem tudok ismerkedni, ezért nincsenek is barátaim. Hogyan és mennyi idő alatt lehetne ezen változtatni? 21/F

2022. szept. 8. 07:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Nem lehet.
2022. szept. 8. 08:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az alap temperamentumodat nem tudod megváltoztatni. Kevesebb meló és több sikerélménnyel jár, ha olyan munkát és társaságot keresel, ahol a tulajdonságaid előnyösek, ahol közös az érdeklődés, ahol nem várják el, hogy kényszeresen mosolyogj és felszabadultan csevegj akkor is, amikor nincs rá okod és nincs mondanivalód. Lehet, hogy pár hónap alatt megtalálod ezeket, lehet, hogy több év lesz.
2022. szept. 8. 08:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Sehogy nem lehet megváltozni? Valahogy ilyen lettem, és nincs visszaút?
2022. szept. 8. 14:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hova vissza?

Mikor voltál laza, nagydumás és könnyen barátkozó?

2022. szept. 8. 14:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy soha, de nem jó érzés így lenni, egyedül lenni. Ha valakivel is beszélek csak pár percig tart.
2022. szept. 8. 15:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Látom, hogy az első hozzászólás, miszerint nem lehet megváltozni le lett pontozva. Valakik szerint akkor mégis lehet?
2022. szept. 9. 09:13
 7/12 anonim ***** válasza:

egy emberre koncentralj, legyel vele annyira joban hogy kenyelmesen erzed magad a kozelebe, o be fog vonni egy barati tarsasagba elobb-utobb, veluk is ugy ahogy legyel addig amig eleg biztos vagy abban hogy "biztonsagos" veluk lenni, megbizol bennuk blabla. Egyre tobb ember fog csatlakozni a tarsasagba, nehanyan kilepnek, ez folytonos folyamat, meg kell szokni, turelmesnek kell lenni, meg ismerni magadat elegge hogy tudd hogy mire vagy kepes es mire nem.

Bar en inkabb azt javasolnam hogy magaddal baratkozz meg elobb. Erre millio technika van, olvass utana, legyel magaddal eleg jo kapcsolatban ahhoz hogy magabisztos legyel elegge. Mert a baratok jonnek is mennek is, de vegso soron csak te vagy ott onmagadnak mindig. Lesz hogy tobb barat, lesz hogy kevesebb, a lenyeg az hogy ha esetleg otthagy sok akkor te magadra szamits.

2022. szept. 12. 15:24
 8/12 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy jelenleg egyetemre járok, és itt már akikkel egy órán szoktam lenni, tudják, hogy milyen vagyok, ezért főként egyedül vagyok mindig. 1-2 emberrel beszélek csak néha, velük is a tanulásról.

Az egyetem sikeres befejezéséhez még van hátra 2 év, addig nem igazán tudom, hogy hogyan lehetne kilépni ebből a helyzetből.

2022. szept. 13. 07:42
 9/12 Psycho ***** válasza:
100%

Természetesen meg lehet. Az ember személyisége képes változni, de tény, hogy nem egyik napról a másikra.

Fontos kérdés, mi a cél? A személyiséged megváltoztatása, vagy pedig az, hogy megtanulj olyan kommunikációs / viselkedéses trükköket, amiket használni tudsz közösségben, hogy pl. ismerkedj?

A kettő nagyon nem ugyanaz.

Az első sem lehetetlen, de elég hosszú idő (egy pszichoterápia pl. sokszor erről szól, valakinek felépíteni a személyiségét).

Utóbbi azért könnyebb, az egy középtávú cél lehet, néhány hónap alatt elég jól bele lehet jönni.

2022. szept. 13. 12:03
 10/12 anonim válasza:
0%
Dobd ki minden vagyonodat, és költözz egy rozoga házba a városon kívül.
2022. nov. 6. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!