Mennyi idő alatt változtathatom meg az életem? Hónapok, évek?
Hova vissza?
Mikor voltál laza, nagydumás és könnyen barátkozó?
egy emberre koncentralj, legyel vele annyira joban hogy kenyelmesen erzed magad a kozelebe, o be fog vonni egy barati tarsasagba elobb-utobb, veluk is ugy ahogy legyel addig amig eleg biztos vagy abban hogy "biztonsagos" veluk lenni, megbizol bennuk blabla. Egyre tobb ember fog csatlakozni a tarsasagba, nehanyan kilepnek, ez folytonos folyamat, meg kell szokni, turelmesnek kell lenni, meg ismerni magadat elegge hogy tudd hogy mire vagy kepes es mire nem.
Bar en inkabb azt javasolnam hogy magaddal baratkozz meg elobb. Erre millio technika van, olvass utana, legyel magaddal eleg jo kapcsolatban ahhoz hogy magabisztos legyel elegge. Mert a baratok jonnek is mennek is, de vegso soron csak te vagy ott onmagadnak mindig. Lesz hogy tobb barat, lesz hogy kevesebb, a lenyeg az hogy ha esetleg otthagy sok akkor te magadra szamits.
A helyzet az, hogy jelenleg egyetemre járok, és itt már akikkel egy órán szoktam lenni, tudják, hogy milyen vagyok, ezért főként egyedül vagyok mindig. 1-2 emberrel beszélek csak néha, velük is a tanulásról.
Az egyetem sikeres befejezéséhez még van hátra 2 év, addig nem igazán tudom, hogy hogyan lehetne kilépni ebből a helyzetből.
Természetesen meg lehet. Az ember személyisége képes változni, de tény, hogy nem egyik napról a másikra.
Fontos kérdés, mi a cél? A személyiséged megváltoztatása, vagy pedig az, hogy megtanulj olyan kommunikációs / viselkedéses trükköket, amiket használni tudsz közösségben, hogy pl. ismerkedj?
A kettő nagyon nem ugyanaz.
Az első sem lehetetlen, de elég hosszú idő (egy pszichoterápia pl. sokszor erről szól, valakinek felépíteni a személyiségét).
Utóbbi azért könnyebb, az egy középtávú cél lehet, néhány hónap alatt elég jól bele lehet jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!