Falasroham.Buntudat,maganyossag érzése,onutalat..ilyenkor mit kell tenni,hogy jobb legyen?
156cm 50kg vagyok.Mar 2-3eve edzek,heti 4x.Egeszsegesen eszek,kb 1900-2000kaloriat,jól elosztva.
Viszont a mentális állapotom pár hónapja nem a legjobb
Minden egyszerre szakadt rám,és evesbe temettem a banatom.Volt hogy hetente egy vagy kétszer volt falasi rohamom,ami az utóbbi két hónapban csak havonta egyre csökkent.
Ennek örülök is,viszont gyűlölöm most magam amiatt,hogy újra sokat ettem.
Egyszerűen úgy érzem,hogy boldogabb vagyok,ha eszek,ha tele vagyok.
Voltam anorexiás pár évvel ezelőtt sokáig 34kg-mal,akkor az onkontrollt egészen jól megtanultam :D ,viszont az már régen volt
Az életem hullámvölgyek sorozata úgy érzem minden összejött és rég voltam ilyen mélyen.
Tudom,hogy ha egy hét eltelik egyáltalán nem lesz ebből baj hogy most sokat ettem,de ilyenkor szörnyű.
Utálom a testem
De őszinte leszek amúgy sem szerettem sosem a testemet.
Ráadásul most az arcomon is vannak kiütések,ami rá tett a zabalasra egy lapáttal,az utcára sem merek kimenni.
Stresszes vagyok,depressziós,ezek mellé pedig szociális szorongásom van.
Pszichológust fogtok írni,de mindenki nem engedheti meg magának,és ezzel sajnos én is így vagyok.
Hogy veszeljem az ezt a pár napot?
Ha a pszichológus nem jöhet szóba, akkor ami általánosságban javíthatja a közérzete, az pl. a rendszeres testmozgás és relaxáció. Nem kell extra dolgokra gondolni, séta lenne a legjobb, főleg természetben, parkban, de ha ez nehéz, otthon próbálj kicsit gimnasztikázni vagy youtube-on keress videókat. Vagy ha extra nehezen veszed rá magad, akkor csak takaríts vagy mosogass el, esetleg egy szekrényből selejtezz.
Relaxálni pedig sima légzőgyakorlattal is lehet, hogy csak figyeled a légzésed pár percig, de erre is kereshetsz gyakorlatokat.
Nekem ilyesmik segítettek, mikor nagyon magam alatt voltam. Személy szerint a séta volt a legjobb, pedig én is féltem emberek közé menni, de így nem kell velük interakcióba kerülni, viszont szokhatod őket távolról:)
Itt nincs lehetőségem pszichológusra ingyen,ezt a pszichiáter elmondta,mivel már felnőtt vagyok.Gyerek lennék lenne rá lehetőségem.
Pszichiáterhez hamarosan megyek,de borzalmasan érzem magam jelenleg ha tehetném,ha nem lennének olyanok akiket szeretek ,már végeztem volna magammal mert nem bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!