Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depresszio eletem vegeig...

A depresszio eletem vegeig elfog kiserni? Hiaba szedek antidepit meg nyugtatot szart se er. Marhara nem akarok elni mar,elegem van az egeszbol azt varom hogy mrghaljak vegre.

Figyelt kérdés
2022. aug. 26. 10:30
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Mióta szeded az antidepresszánst? Van, hogy több hónap kell, mire hatni kezd.
2022. aug. 26. 10:32
 2/8 anonim válasza:
33%
Mióta tart? Jársz terápiára vagy pszichológushoz? Sokat segítene.
2022. aug. 26. 10:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Tobb mint egy eve szedem folyamatosan. 15 eves korom ota szenvedek plusz panikbeteg plusz magasvernyomas plusz szorongas stb is van. Lassan 12 éve már.
2022. aug. 26. 10:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Voltam szihomokusnal meg terapian is de nem segitett sokat.
2022. aug. 26. 10:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Tobbszor is beleestem a kovidba azota meg szarabbul vagyok fizikailag is meg lelkileg is.
2022. aug. 26. 10:59
 6/8 A kérdező kommentje:
Nincs krdvem semmihez minden nehezemre esik. Nem akarok mar semmit csak megmurdelni hogy vegre nyugtom legyen orokre.
2022. aug. 26. 11:00
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Nekem a mozgás sokat segít. Meg a zene. A kettő együtt a legjobb, mert zenére könnyebben ráveszem magam a mozgásra is.
2022. aug. 26. 11:03
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

1-es válaszoló vagyok. Igazán sajnálom, hogy ilyen régóta tart és semmi nem akar működni. Nyáron én is így éreztem magam, de rajtam az antidepresszáns segített, ezért kérdeztem, hogy elég hosszú ideig szedted-e.

A pszichiáter, aki felírta neked a gyógyszereket, mit mond, mi most a teendő? Nem ajánlotta, hogy próbálj ki egy másik fajtát? (Én venlafaxinnal kezdtem, de attól hányingerem volt, így utána fluoxetint kaptam, ami jobban bevált.)

Hozzád hasonlóan szorongás/pánik is társult mellé, de én azt tapasztaltam, hogy a nyugtató (diazepám) csak felerősíti a depresszív tüneteket, így általában inkább megpróbálom kibírni anélkül.

Ahogy 7-es írta, a mozgás is tud segíteni. Ha zenével elmész futni vagy csak sétálni egyet, az egy időre ki tud kapcsolni egy kicsit.

Van esetleg valami hobbid, amit szeretsz csinálni? Próbáltad kiírni magadból, amit érzel, akár napló vagy történet formájában?

Ha van barát vagy családtag, akit elég közel érzel magadhoz, kérd meg, hogy töltsenek veled időd. Találjátok ki valami programot együtt. Ha elsőre nincs is kedved ilyesmiben részt venni, egy kis erőfeszítéssel bele lehet jönni, és időközben talán valóban megjön a kedved hozzá. "Fake it till you make it."

Tudom , hogy ritka sz*r depressziósnak lenni, de van belőle kiút, csak meg kell találnod, ami neked működik.

2022. aug. 26. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!