Alvás problémám van és már annyira kétségbe vagyok esve, aki tud adjon tanácsot légyszi. Felek, hogy örökre így maradok, már az életkedvem is nulla a fáradtságtól. Mi segíthetne?
Nyugodt környezetben próbálsz aludni? (Fényviszonyok, zajok stb.)
Mit csinálsz, ha nem tudsz elaludni? (Telefont nyomkodni, TV-t nézni, olvasni stb. sokszor nem jó, mert ébren tart. Én ilyenkor is igyekszem nyugodtan feküdni, csukott szemmel legalább pihenni.)
Napközben alszol?
Én ha nem aludtam 2 éjszakát, a 3. éjszaka már csak kimerültségtől is jól aludtam a 3. éjjel.
Hiába néznek pajzsmirigydet,
a női hormonjaid még nem álltak helyre. A progeszteronod hirtelen elsüllyedt a szülés után. Álmatlanságot és depressziót okozhat az arra hajlamosaknál. Eddig kifelyezetten magas volt mert kellett a terhességhez. A gyakori babához kelés se segít,
gondom még benned van az állandó kelés, lehet hogy ezért is automatikusan kelsz. Ne szokj rá az altatóra, a hormonjaid magától helyre fognak állni. Meg mi an ha nem ébredsz fel az altató miatt mikor pont kellene..
Ha tudsz aludj délután mikor a baba is alszik. Nem olyan mint az esti alvás de segít. Esetleg a férjed is tud segíteni. Gondolom nem minden nap dolgozik, néha ő kelne fel a babához etetni nem te. Ha vannak szülők akik tudnak segíteni egy délután akkor lazíthatnál.
Ez társul posztpartum depresszióhoz, szorongáshoz?
Ezeknek mind tünete az álmatlanság.
Nekem még az is eszembe jutott, hogy amikor légzésfigyelőt kaptam kölcsönbe a második gyerekhez, akkor kb. 3-4 nap után fel kellett adnom, mert annyira szorongtam, hogy megszólal, hogy úgy voltam vele, inkább nem használom.
Nem lehet, hogy akkor neked vmi extrém mértékű szorongásod van az anyasággal, baba ellátásával kapcsolatban?
(Egyébként nem tudtam, hogy van poszpartum szorongás.)
"Egyébként nem tudtam, hogy van poszpartum szorongás."
Már hogy a fenébe ne lenne?
Ott van a kezedben egy törékeny kicsi élet, amiért 100%ban felelős vagy.
Eszik-e? Kakil-e? A megfelelő ütemben növekszik? Van-e valami rendellenessége? Van elég tejed? Jó fogom-e? Jó anya vagyok-e? Milyen lesz a világ amiben felnő? A testem tisztára kivan, ez maradandó? Túléli-e ezt a partnerkapcsolat? A barátaim szóba állnak-e velem, most, hogy nem megyek velük bulizni? Kire lehet számítani, hogy legyen 10 percem lezuhanyozni? Miért sír a baba? Az egyik orvos se tudja mi van? Allergiás? Megfázott? Ettől lesz-e maradandó sérülése?
És persze ha magad akarsz utánnajárni, az összes netes fórum tele van bölcsőhalállal, súlyos szellemi fogyatékos gyerekek szüleivel, ilyen-olyan betegséggel.
Nagyon könnyű ebből összehozni egy szorongásos neurózist.
6
"Eszik-e? Kakil-e? A megfelelő ütemben növekszik? Van-e valami rendellenessége? Van elég tejed? Jó fogom-e? Jó anya vagyok-e? Milyen lesz a világ amiben felnő? A testem tisztára kivan, ez maradandó? Túléli-e ezt a partnerkapcsolat? A barátaim szóba állnak-e velem, most, hogy nem megyek velük bulizni? Kire lehet számítani, hogy legyen 10 percem lezuhanyozni? Miért sír a baba? Az egyik orvos se tudja mi van? Allergiás? Megfázott? Ettől lesz-e maradandó sérülése?"
Ne hari, két gyereket egyedül felneveltem és nekem nem voltak ilyenek. Nyilván ez egyéni.
Pszichiátrián feküdtem együtt olyan fiatal nővel, akinek posztpartum depressziója volt, meg nyilván hallottam is róla már előtte is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!