Mért nézik le az öngyilkosokat? Azaz ha megvan az okod az
öngyilkosságra akkor mért olyan nagy baj, hogy megteszed?
31/75 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy tényleg nagyon nagyon nehezen tudok megnyílni :(..és hiába próbálkozom mindig sikerűl csalódnom és így már elértem odaáig, hogy nem tudok megnyílni.
Viszont, hogy mindenkivel kedves legyek azt megpróbálom, remélem az sikerűlni fog.
Én is ilyen vagyok.Zárkózott típus,nehezen nyílok meg és nehezen barátkozom.Ami szerintem nem minden esetben hátrány,de nagyon sokszor tud rossz is lenni!Amikor kisebb voltam,akkor nagyon rossz volt,h. ilyen a természetem.Azóta kicsit megváltoztam,mármint úgy értem,h. talpraesettebb lettem.Én is csalódtam sok emberbe és azóta nem igazán bízok senkiben.Neked csak ennyi a problémád?Mármint úgy értem,h. ezért gondolkozol öngyilkosságon?
2010. szept. 28. 17:50
33/75 A kérdező kommentje:
öö..nem ( de ha lehet akkor ezekről inkább nem beszélnák ).
Persze,te tudod!De szerintem mindenképp meg kellene beszélned a gondjaid valakivel,ha tényleg olyan súlyosak,h. ilyeneken gondolkozol.Szüleiddel,vagy testvéreddel.Csak van valaki akiben megbízol(ha nem is sok emberben).Ha nincs,akkor pedig keress fel pszichológust,ők azért vannak,h. segítséget nyújtsanak!
2010. szept. 28. 18:27
Azért mert itt a neten írogatnak eggyüttérző és tanácsokat nyújtó üzeneteket ne, hogy azt hidd ez a valóságban is így van SŐT! Magasról lesz*rják a bajod rád se hederítenének. A pszichológus meg csak azért van, hogy lenyúlja a pénzed. Felír egy rakat nyugtatót aztán ennyi.
2010. szept. 29. 16:16
Hát szerintem meg ha rá sem hederítenének,akkor egyáltalán nem írnának neki együtt érző és tanácsadó üzeneteket!Te honnan tudod,h. más nem tapasztalatból írogat vagy esetleg azért,mert a közelében volt hasonló eset,ami tényleg rosszul végződött és megviselte,átélte a dolgokat?Minek írogatsz ide ilyeneket,h. jobban lelombozd a kérdezőt?És amúgy meg nem minden pszichológus nyúlja le a lóvét!Vannak normálisak is!
2010. szept. 29. 17:43
Nem azért "irogatok", hogy a kérdezőt lelombozzam csa ez a valóság.
2010. szept. 29. 18:55
Az a valóság,h. nem foglalkozik vele az sem,aki együtt érző és tanácsadó válaszokat ír neki?Nyilván,ha nem foglalkoznának vele,nem ilyen válaszokat kapott volna.És lehet,h. van olyan pszichológus,aki tényleg csak a pénzt nyúlja le,de nem hiszem,h. nem akad kivétel.Én többször írtam a kérdezőnek,voltam hasonló helyzetben és meg is tapasztaltam,milyen az,amikor egy ismerőst így veszít el valaki...
Nem akarok beléd kötni,csak nem hinném,h. jó az,ha általánosít az ember!Gondolom te is tapasztalatból írtál,és azért,mert rosszak voltak a tapasztalataid nem biztos,h. más is úgy jár,ahogyan te...
2010. szept. 29. 19:27
Figy ahogy írtam itt irogatnak hasznos tanácsokat, de a valóságban ez nem így megy. Egyik ismerősömmel történt egy ilyen szomorú eset( a részleteket nem írom le) elég annyi, hogy öngyilkos lett. Sok pszichológusnál járt és mindegyik egy rövid pár órás beszélgetés után nyugtatókat írtak fel neki és lesz*rták. Úgyhogy sztem nyugodtan lehet általánosítani ez esetben. Persze akadhatnak kivételek.
2010. szept. 29. 21:15
Na,látod!Akadnak kivételek,akkor így már nem is tűnik általánosításnak!Nekem is hasonló volt a szituáció,amit leírtál.Szerintem gyógyszereket sem minden esetben ír fel egy pszichológus,mert biztos azért vannak olyanok is,akik tényleg a páciensük egészségét komolyan veszik.És ha mégis ír fel nyugtatót vagy valami gyógyszert azt sem véletlen teszi!Persze biztos vannak olyanok is,akik nem lelkiismeretesen végzik a dolgukat!Pl. az én háziorvosom,igaz,h. nem pszichológus,de egy rakás sz...rt nem ér a munkája!Ezt nekem más orvos is megmondta egyszer,persze nem így,de a lényege ez volt!
2010. szept. 30. 10:47
Kapcsolódó kérdések: