Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túlgondolás a párkapcsolatban?

Túlgondolás a párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves férfi vagyok aki mögött se családi se párkapcsolati téren nem volt soha biztos érzelmi háttér. Januárban megismerkedtem egy nővel akkor viszont nem lett belőle semmi mert elég bunkón viselkedtem. Úgy volt, hogy nem is lesz semmi viszont én másfél hónapja kb. Hazamentem külföldről szabadságra. Akkor újra össze gabalyodtunk és össze is jöttünk viszont én amint összejöttünk rá egy hétre vissza is jöttem külföldre. Most már lassan másfél hónapja külön vagyunk ami egy friss kapcsolatnál úgy gondolom nem túl előnyös. Viszont én alapvetően egy szorongó és mindent túl gondoló ember vagyok ami még extrán megnehezíti és egyáltalán nem tudok a jó dolgokra koncentrálni. Sokszor azt érzem, hogy kiüresedtem. Viszont rettentően megrémiszt ez a helyzet. Lehet, hogy az egész problémát az okozza, hogy itt kint csak dolgozom és alszom? Tehát rettentő magányos vagyok. Sokszor mondom azt, hogy ki vagyok üresedve viszont ha arra gondolok, hogy elhagy a barátnőm rettentően nyomasztó és rossz érzés fog el. Ha hazamegyek lényegesen jobb állapotban leszek mentálisan? Mert mikor otthon voltam szabadságon úgy éreztem, hogy semmi gondom nincs és nagyon boldog voltam vele. Vagy ilyen problémákkal érdemes lenne szakembert felkeresni? Esetleg aki már járt hasonló cipőben, hogy úgy érezte semmit nem tud érezni egy párkapcsolatban mikor rendbe tette magát minden helyrejött? Még annyit hozzátennék, hogy öt évig voltam szingli és időközben lehetett volna egy csomószor barátnőm viszont nem akartam, de őt nagyon akarom és veled tervezek. Sajnos mondtam neki olyanokat, hogy ha vele nem leszek boldog akkor inkább megölöm magam. Ami nyilván nem megoldás, de boldoggá akarom tenni mindenképp és ha nem sikerül az hatalmas csalódás lenne

2022. aug. 24. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Az ürességérzés tipikus borderline tünet, menj szakemberhez.
2022. aug. 24. 09:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Meg a bunkó viselkedés is.
2022. aug. 24. 09:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet az elözővel, szerintem a hátteredből adódóan képtelen vagy megbízni egy másik emberben, ezesetben az ùj baràtnőddel. Aki nem biztos magában nem tud megbízni amásikban sem amire viszont nem lehet kapcsolatot se építeni. Ezért szorongsz.

Pszichológus felkeresése ajánlott. Ott végigveszitek hogy mi gátol abba hogy szorongásmentes életet vezess. Ha nincs érzelmi fix pont nem tudsz nyújtani semmit. Ahol nincs biztos háttér (fejben hogy igen, te képes vagy rá, mik az értékeid, mik a határaid, stb) onnan nincs mit kinyerni.

2022. aug. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!