Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egesz nap rettegek hogy...

Egesz nap rettegek hogy elveszitem a kontrollt magam felett. Szorongok hulye gondolataim vannak… felek hogy az agyam egyszer csak atkattan es azt latja jonak ami rossz es megteszem.. napok ota ez van 😭 Ez lehetseges?

Figyelt kérdés
2022. aug. 18. 18:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha felírták a gyógyszert, akkor kezd el szedni. Azt olvasd el a tájékozattójában, hogy milyen mellékhatásokat okozhat. Számíts arra, hogy az első kb. 2 hét nagy valószínűséggel f*s lesz, vagy sz@rabb, mint az eddigiek, vagy ugyanolyan sz@r. Én 2. hónapja szedem a Scippát, a kezdeti kötelező hozzászokós időszakon kívül nem volt semmi gáz a gyógyszerrel. Volt 1 hónap, hogy semmi hatását nem éreztem, viszont mostanra, hogy letelt 2 hónap kezdem érezni. Azt még tudnod kell, hogy ha valami nagyon g@zos a gyógyszerrel, hallucinálsz, öngyilkos akarsz lenni, akkor jelezd azonnal az orvosnak. Tudtommal az az általános, hogy sokáig tart megtalálni a megfelelő koktélt.
2022. aug. 18. 21:19
 12/12 anonim ***** válasza:
Szia. Nem tudom milyen diagnózist állított fel neked az orvos, de ha abból indulok ki hogy én pl OCD-s vagyok, és a nap nagy részében elkísérnek a rossz gondolatok, amik tudom hogy nem én vagyok, de soha nem teszem meg, és egy ilyen gonddal küzdő ember se. Az orvosom azt mondta, hogy a megőrüléstől való félelem pontosan azt jelenti hogy nem fogsz megőrülni. Aki megőrül az nem fél, és nem is tud erről. Egy időben én is nagyon tartottam ettől úgy szoktam hívni ezeket a gondolatokat, hogy "vaktöltény" ellövi az agyad de nincs késztetésed erre hogy megtegyél bármi rosszat. Csak szórakozik veled konkrétan bármilyen borzasztó is ez a kínszenvedés. A gyógyszert érdemes megpróbálni nem biztos, hogy az első beválik, de próbálgatással el tudtok jutni egy olyan szintre, hogy terápiával stabilizálódjon az állapotod, és sokkal jobban érezd magad. A mellékhatások, és a gyógyszer leírását csak akkor ajánlom elolvasni, ha nem olyan típus vagy aki bebeszéli magának a tüneteket (mint jó magam sajnos) hipochondria. Szóval nyugodj meg, semmi rosszat nem fogsz tenni, se most, se holnap se 10 év múlva, csak szorongsz, és így vetül ki ez rád. Tájékoztasd az orvosod, és ha van a pszichológusod erről, és beszélgessetek el, hogy mit hogyan, és mikor kéne tenned, hogy ez a benned lévő mértéktelen félelem oldódni kezdjen. Jobbulást kívánok!
2022. szept. 23. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!