Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha az állami...

Mit tegyek, ha az állami pszichológus kéthavonta fogad, magánra pedig nincs pénzem?

Figyelt kérdés

Egyedülálló nő vagyok, nettó 200 ezres fizetésből élek. Nincs senkim, aki segíthetne. Nincs semmim, nincs lakásom, autóm, semmim, amit eladhatnék...

A lakhatás és az étkezés minden pénzemet elviszi, pedig így is mindenen spórolok.

Viszont nagy szükségem lenne pszichológusra, mert kezdek teljesen összeomlani és senkire sem számíthatok.

2022. aug. 18. 14:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%
Nálunk a családsegítőben is van havonta 1x ingyenes pszichológus, nézz utána hátha.
2022. aug. 18. 14:39
 2/13 A kérdező kommentje:

Családsegítő akkor is foglalkozik velem, ha nincs családom?

(25 éves vagyok)

2022. aug. 18. 14:42
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
Igen, a családsegítö akkor is segít ha nincs családod. Nekem is segítettek, pedig a szüleimmel élek. Pszichológus van a legtöbb családsegítö és gyermekjóléti szolgálatnál.
2022. aug. 18. 14:44
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Hol élsz? Pesten vannak ingyenes pszichológusok.

[link]

itt csoportok vannak, beutalóval lehet bejutni:

[link]

Országos önsegítő csoportok, problémás családban felnőttek számára [link]

Ma már sok elég jó önsegítő könyv is van, mi a problémád?

2022. aug. 18. 14:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Vidéki vagyok, sajnos nagyon drága feljutni Budapestre.

Nem tudom, mi lehet a konkrét baj, egyszerűen csak nincs erőm, mindent reménytelennek érzek. Egy éve kezdtem el dolgozni, azóta lett ilyen, egyszerűen azt érzem, hogy visszafelé haladok az élettel. Pedig a munkám szeretem, csak annyira megalázó, hogy már egy takarító is többet keres nálam, pedig kétszakos mesterdiplomám van.

Szorongok is folyamatosan, mennek fel az árak, már nem tudom, meddig bírom így. Rettegek, hogy utcára kerülök, mert ha csak egy hónapra kiesnék a munkából, már nem tudnám kifizetni az albérletet. Ezért nem utaltathatom be magam sehova.

2022. aug. 18. 15:04
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Áh, értem. Én is depresszióval küzdök, most épp Korb: Felfelé a lejtőn című könyvét olvasom. Nézd meg könyvtárban! Vagy ua kiadónál a Szorongás feloldása című elég friss munka...
2022. aug. 18. 15:11
 7/13 A kérdező kommentje:
A valótlan félelmekkel kell küzdeni. De az teljesen valós, hogyha bármit elrontok, mindent elvesztek és hajléktalan leszek.
2022. aug. 18. 15:13
 8/13 anonim ***** válasza:
91%
Ja, de a félelem gátolja a magasabb agyterületek működését. Ezért mondják veszélyes helyzetekben is, hogy ne féljünk, mert akkor jut kontroll a prefrontális kéregbe, ahol a megoldáson lehet agyalni.
2022. aug. 18. 15:33
 9/13 anonim ***** válasza:

Milyen munkakörben dolgozol? Hány órát?

Nem tudsz vállalni heti 1-2x pár órás másodállást?

2022. aug. 19. 05:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Tanár vagyok, általában reggel 7 és délután 3 közt dolgozom, de minden nap van 2-4 óra otthoni javítás/felkészülés/adminisztráció, úgyhogy nem igazán fér bele mást más munka, így is az egész életemet elviszi ez.
2022. aug. 19. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!