Van itt olyan aki nem érez/nagyon kevés érzelmet tud átélni?
Figyelt kérdés
ráadásul pozitív érzelmekre gondolok. pszichológushoz járok (nárcisztikus személyiségzavar). alapvetően sikeres életem van, mindenem megvan anyagi szinten ami kell, de a párkapcsolatokban sokszor okoz gondot a viselkedésem (ami érdekes hogy sehol máshol nem, bár nehezen tudok nem felszínes kapcsolatot kialakítani emberekkel szóval nem mérvadó). az utóbbi időben már engem is elkezdett zavarni hogy sokszor konkrétan nem érzek. amikor otthon megkérdezi a párom valami komoly dologról (kettőnk dolgáról akár) hogy mit érzek, és nem tudok semmit mondani, mert igazából semmit. egyszerűen nem jön érzés, üresnek érzem magam, és ez kiborít mert látom hogy másik embereknél hasonló szituációban hogyan is néz ki a reakció. van még hasonló problémákkal valaki? éreztek ebből adódóan nehézségeket, küzdötök ellene vagy hogyan éltek vele együtt?2022. aug. 17. 07:48
1/2 anonim válasza:
Én ilyen vagyok.Egyébként depivel meg szorongással.Papiromra rá volt írva hogy érzelmileg sivár.én sehogyse élem meg mert nem érdekel
2/2 anonim válasza:
Szerintem ez genetika, neveltetés, az agyban másképp vannak “bekötve” a dolgok. Kérdés, hogy ez gyerekkorod óta így van e vagy kialakult idővel, valami kiváltotta azt, hogy ilyen lettél. Egyébként exem volt ilyen, mellé szuper jó színész, nem tudom másoknak mennyire tűnt fel, hogy a legtöbb érzelmét megjátszotta. Nekem egyből, mert én is elég “fura” vagyok, de más problémával. Kívülről úgy tűnt neki nem sok hátránya származik ebből, egy jóképű, amúgy okos gyerekről beszélünk. Az, hogy a valóságban a sikeres életéből mennyi igaz, azt nem tudom. Én nagyon vágytam a szeretetre és az igaz szeretetet nem lehet elszínészkedni, egyből tudtam, hogy csak manipulálni próbál. Az mondjuk szerintem nagy előre lépés, hogy felismerted a problémát és teszel is a megoldásért. A párodnak ezt nem lesz könnyű megemészteni, de én mindenképp őszinte lennék vele a helyedben. Egy olyan ember aki igazán szeret támogatni fog a gyógyulásban. És a helyedben magamra se próbálnék olyan érzelmeket erőltetni, amik nincsenek ott. Hagyj időt magadnak, ha pedig később is hidegen fog hagyni a dolog az is lehet, hogy csak nem találkoztál még a megfelelő emberrel, aki képes kiváltani belőled azokat az érzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!