Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ebből nincs kiút?

Ebből nincs kiút?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy állandóan kerülgetek egy bizonyos gödröt, és belecsúszok, majd ha kimásztam, ismét bele tudok esni. Természetesen képletesen értve.

Szinte semminek nem tudok örülni, munkahelyemet ill. magát a munkakörömet (lapos, teli unalmas szürke és hálátlan feladattal, irodai munka) nem szeretem, de kell a pénz úgyhogy - mivel máshol nem tudnék ennyit keresni (mert sajnos lóf*hoz se értek tulajdonképpen ami jól fizetne)- így itt ragadok, lassú víz partot mos alapon megyek tönkre. Egyre többször vannak olyan napjaim, hogy úgy érzem, mintha elsüllyednék vagy beesnék egy gödörbe és megfúlni készülök.

Azt vettem észre magamon, hogy mindig kergetek valami rövidtávú célt - ami nem a munka - ami általában abban nyilvánul meg, hogy valamit (valami nagyobbat) venni (vagy építeni, összerakni, kialakítani) akarok. És olyankor akörül forognak a gondolataim, elemezgetem a kínálatot, keresem a legjobbat, akár hetekig is, aztán ha megvan, megtalálom és sikerül megvenni, akkor pár napig örülök neki hogy ezt is sikerült elérni, és hogy előbbre vagyok (vagyunk, párommal) vele (nem telefon meg laptop vagy ilyenek, hanem ami ténylegesen hasznos) de aztán mivel megvalósult, ismét a kiégés jelei mutatkoznak, pillanatok alatt.

Hazafelé az autóban sokszor már csak nézek ki a fejemből, rutinszerűen vezetve, néha szinte észre se veszem, már otthon vagyunk. Volt konkrétan olyan hogy nem emlékeztem, hogy hogy a fenébe járunk már itt, mit csináltam mikor áthaladtam xy településen? Volt hogy egy kanyar előtt riadtam fel egy szinte éber álomból, vettem egy nagy levegőt, beindult a szívem és utána fokkal jobb lett, "felébredtem".

2022. aug. 16. 09:00
 1/4 A kérdező kommentje:
Legjobban az nyomaszt, hogy innen nincs hova mennem, csak rosszabb helyre, olyan embere közé akikkel nem jönnék ki. A mostani fizetésemre meg szükségünk van, és lesz is, még jobban, amerre tendál ez a sz*r világ...
2022. aug. 16. 09:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem unatkozol, de nagyon. Így élünk, kellenek ezek a rövidtávú célok és kell hosszú is. Szerintem jót tenne neked valami új dolog, valamit felfedezni, ami löketet ad. Érdemes lenne pszichológushoz is akár elmenni, csak pár beszélgetésre, rendbe tenne fejben.
2022. aug. 16. 11:24
 3/4 A kérdező kommentje:

"csak pár beszélgetésre, rendbe tenne fejben"

Voltam, két alkalommal régebben. "Hasznos" tanácsokon kívül sokat nem kaptam, a problémám forrása, mentális állapotom és személyiségem megállapítást nem nyert. Azért mentem pedig, elvileg neki látnia kéne már pár mozdulatból hogy kivel is áll szemben, szorongó, ilyen-olyan problémával küzdő személyiséggel van dolga, aki erre és erre a "kezelésre" szorul.

2022. aug. 16. 11:50
 4/4 A kérdező kommentje:
#2 És állandóan? Nem hinném, mert otthon is van mit csinálni, meg mindig lenne is mit, mivel kertes ház. Mégis így érzek.
2022. aug. 17. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!