Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Lent.

Mit tegyek? Lent.

Figyelt kérdés

2 éve diagnosztizáltak skizofréniát nálam, amit alapból nem érzékelek és nem hiszem el...

Nagyon szeretnék gyógyszerek nélkül élni ( jelenleg 6 félét szedek) de elvileg nem hagyhatom abba.

Szerintetek mi lenne ha letenném a gyógyszereket? Nagyon rossz lenne utána? Vagy jobban lennék? Nem akarom,hogy ennyi gyógyszer szétcsessze a májamat....

2022. aug. 14. 09:57
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

40: hát épp ezaz..hogy minek kell kétféle...

Illetve miért nem elég csak a Leponex? Azért kaptam elvileg a Reagilát, hogy akkor majd a Leponexet el lehet hagyni..na hát azóta is szedem a kettőt egyszerre.

2022. aug. 15. 17:34
 42/52 anonim ***** válasza:
A tegretol azéet fura mert kicsit minden más pszich gyszer hatását csökkenti. Lamolep alig hat mellette.
2022. aug. 15. 20:53
 43/52 A kérdező kommentje:
Pedig a Lamolep szerintem az egyik legjobb gyógyszer
2022. aug. 15. 20:56
 44/52 anonim ***** válasza:
Igen, ugyanarról beszéltek. A lamolep nagyon jó gyógyszer (már akinek, nekem nem volt az, de ez nagyon ritka). Viszont a tegretol tényleg csökkenti a hatását, ezt nemrég olvastam (vmelyik betegtájékoztatójában, csodálkoztam is).
2022. aug. 15. 20:59
 45/52 anonim ***** válasza:
*a kettő közül vmelyik gyógyszer betegtájékoztatójában
2022. aug. 15. 21:08
 46/52 anonim ***** válasza:
Lamolep nekem is jó.
2022. aug. 15. 21:09
 47/52 A kérdező kommentje:
Utolsó: Te milyen betegségre szeded?
2022. aug. 18. 09:17
 48/52 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Nem egyezik a régi és az új orvosom diagnózisa. Nem tudom, h melyiknek van igaza.
2022. aug. 18. 10:28
 49/52 A kérdező kommentje:
Melyik az a két betegség?
2022. aug. 18. 10:54
 50/52 anonim ***** válasza:

Kérdező, teljesen felesleges itt kérdezősködni ilyen komoly problémával. Nyilvánvalóan vagy skizofrén vagy, vagy bipoláris. A diagnózisokat sok év után tudják helyesen felállítani.

A gyógyszerezésed alapján skizofrén vagy (ezt te magad sem tagadod), viszont a kétféle hangulatstabilizáló miatt felmerül, hogy talán nem az vagy, hanem bipoláris.

Nem lehetetlen, jún. végétől 2 hétig voltam pszichiátrián és a szobatársam évek óta fennálló skizofrénia diagnózisát változtatták meg bipolárisra. Most csökkentik a skizofréniára kapott gyógyszereit és párhuzamosan emelik a bipolárisra kapottakat.

2022. aug. 18. 11:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!