Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Lent.

Mit tegyek? Lent.

Figyelt kérdés

2 éve diagnosztizáltak skizofréniát nálam, amit alapból nem érzékelek és nem hiszem el...

Nagyon szeretnék gyógyszerek nélkül élni ( jelenleg 6 félét szedek) de elvileg nem hagyhatom abba.

Szerintetek mi lenne ha letenném a gyógyszereket? Nagyon rossz lenne utána? Vagy jobban lennék? Nem akarom,hogy ennyi gyógyszer szétcsessze a májamat....

2022. aug. 14. 09:57
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
36%
Ennyi Leponex rengeteg! Abból 2-300 mg is sok. A legtöbb beteg egész nap alszik vele. Milyen tünetekkel kerülsz be állandóan?
2022. aug. 14. 20:01
 22/52 anonim ***** válasza:
36%

Biztos, h skizót diagnosztizáltak?

Vagy CSAK azt?

2022. aug. 14. 20:34
 23/52 anonim ***** válasza:
36%

17, 21

Valóban, nagyon sok ennyi lepo (csak viccelek, nem szoktuk lepo-nak nevezni).

Én nagyon jól tolerálom az antipszichotikumokat (extrém jól) és 100 mg leponextől napokig kóvályogtam (aztán persze szokás szerint hozzászoktam és nem voltam szedált).

600 mg az lóadag.

És még ott a többi 4 gyógyszer.

2022. aug. 14. 20:43
 24/52 A kérdező kommentje:

22#: igen, csak skizofréniát...

23#: szerintem is rengeteg..próbáltam csökkenteni de nem megy..

2022. aug. 15. 07:49
 25/52 A kérdező kommentje:
21#: igazából fogalmam sincs milyen tünetekkel...egyszerűen csak "szétcsúszok", beszélek nem valós dolgokról, hangokat hallok amik néha utasítani akarnak vagy azt érzem üzennek nekem a tévéből..
2022. aug. 15. 07:50
 26/52 anonim ***** válasza:
39%

25

Hát talán terápiarezisztens vagy? (Azaz nem hatnak a gyógyszerek és/vagy beszélgetős terápia.)

Az egyik ismerősömet, akivel hetekig voltam vidéken pszichiátrián és idén is sikerült összefutni vele egy bp-i pszichiátrián (sajnos és szerencsére, mert nagyon jó volt őt újra látni) most elektrosokkal kezelik. Ő is skizofrén és neki sem hatnak a gyógyszerek.

10 alkalom lesz, mindig akkor fogja kapni az újabb kezelést, amikor kicsit jobban kezd lenni. Addig bent kell lennie a pszichiátrián, azt hiszem. Szóval ez lesz még vagy 9 hét (ha hetente 1x kapja).

Azt olvastam, hogy sokat tud segíteni (egészen konkrétan több ember írását olvastam, hogy vmelyik családtagjuknak csinálták és használt).

2022. aug. 15. 08:29
 27/52 anonim ***** válasza:
39%
* akivel TAVALY hetekig voltam vidéken pszichiátrián
2022. aug. 15. 08:30
 28/52 A kérdező kommentje:
elektrosokk? Ne ijesztgess.....
2022. aug. 15. 09:36
 29/52 anonim ***** válasza:
39%

28

Nem ijesztgetlek. Olvass utána.

Ezt írta vki tegnap nekem, aki nagyon tájékozott:

1.

Én: Elektrosokkot kap.

Ő: Nem hatnak neki a gyógyszerek? Szegény srác. Gondolom ezt az elektrokonvulzív terápiát (ECT). Radikális, de sok esetben hatásos. Főleg ha más kezelés nem hat. Iszonyatosan megfogja viselni. Mennyire ismered? Amit olvastam dióhéjban: Mélyaltatás, blokkolják az izommozgatást és némi delejjel epilepsziás rohamot idéznek elő a kiválasztott területen.

2.

Én: Tényleg? Nem tudtam-tudok róla sokat.

Ő: Igen. Az előidézett epilepi rohamok. Az utolsó kezelés után 1-4 hónap, míg teljesen regenerálódik az agy, a tudat, ő maga.

3.

Én: Egyébként tíz alkalom lesz, csak nem tudom, hogy milyen gyakorisággal adják. Talán hetente?

Ő: Egyedileg határozzák meg.

---

A Six Feet Under (Sírhant művek) egyik mellékszerepőjének is csinálnak és egy idő után sokkal jobban van.

2022. aug. 15. 09:51
 30/52 A kérdező kommentje:
Nekem azért nem kell elektrosokk
2022. aug. 15. 11:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!