Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Lent.

Mit tegyek? Lent.

Figyelt kérdés

2 éve diagnosztizáltak skizofréniát nálam, amit alapból nem érzékelek és nem hiszem el...

Nagyon szeretnék gyógyszerek nélkül élni ( jelenleg 6 félét szedek) de elvileg nem hagyhatom abba.

Szerintetek mi lenne ha letenném a gyógyszereket? Nagyon rossz lenne utána? Vagy jobban lennék? Nem akarom,hogy ennyi gyógyszer szétcsessze a májamat....

2022. aug. 14. 09:57
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

Jó, persze, értelek. De hátha még lesz rá szükséged. Én tényleg jókat olvastam, hallottam, láttam róla. Pl. egy amerikai sebész teljesen talajt vesztett, olyan szintű mélydepresszióba esett, hogy kiváló ellátás mellett (hiszen kollega volt) sem tudtak rajta SEMMIT segíteni. Vegetált. Ágyban feküdt egész nap, nem csinált semmit, nem evett, nem ivott, nem kommunikált. Aztán egy fiatal orvostanhallgató vagy gyakornok javasolta az elektrosokkot és "á, már tök mindegy" jelszóval kapott ő is kb. 6-8-10 alkalmat.

Azóta meggyógyult, újra sebészként tud dolgozni.

Ez egy tök igaz sztori, csak nem fogom megtalálni neked. Véletlenül láttam, sztem TED-talk volt.

2022. aug. 15. 11:21
 32/52 anonim ***** válasza:
39%

Az antipszichókat rendesen beszeded? A korábbi kórházba kerülés előtt mennyi antipszichotikumot kaptál?

A tünetleírásod alapján jó a diagnózis.

2022. aug. 15. 12:14
 33/52 A kérdező kommentje:
Ugyanennyit kaptam, illetve kis mértékben Haloperidolt.
2022. aug. 15. 14:34
 34/52 anonim ***** válasza:
39%
Rendesen beszedted?
2022. aug. 15. 15:56
 35/52 anonim ***** válasza:
Hogyhogy olyan nagyon sokszor voltál kh-ban? Jó a kezelöorvosod?
2022. aug. 15. 16:05
 36/52 anonim ***** válasza:
39%

Ha ilyen sok gyógyszer, pláne ekkora adag Leponex mellett is visszaesel, akkor neked súlyos a betegséged, nem biztos, hogy érdemes bármit csökkenteni.

Leponex a legeeősebb antipszichotikum. Azt nem értem, hogy hangstabbol miért kell 2 féle. A Tegretol kis mértékben minden más gyógyszer hatását csökkenti, mert enziminduktor. Fokozza a gyógyszerlebomlást. Lamolep hatását tönkreteszi.

2022. aug. 15. 16:11
 37/52 A kérdező kommentje:
34#: igen, beszedtem rendesen, igyekeztem annak ellenére,hogy nagyon tiltakoztam ellene.
2022. aug. 15. 16:55
 38/52 A kérdező kommentje:
35#:Nem tudom, valahogy így alakult..12 évesen kezdtem a "pályafutást", most 26 éves vagyok.. talán most viszonylag stabilabb vagyok..talán...
2022. aug. 15. 16:57
 39/52 A kérdező kommentje:

36#: Nem tudom, hogy súlyosnak számít e, és hogy jobb lesz e valaha.

Mint írtam előbb, kicsit stabilabbnak érzem magam de vannak rossz dolgok....

Fogalmam sincs miért kell két féle hangulatstabilizáló, de azt sem értem,hogy antipszichotikumból miért kell kettő.

2022. aug. 15. 17:00
 40/52 anonim ***** válasza:

Én sem értem a két hang.stabilizàtort. A skizofrén exem valóban kap lamolepet, no de a kérdezőnél minek mellé még a tegretol?

A hol kapott, hol nem kapott antidepi is rejtélyes.

2022. aug. 15. 17:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!