Miért nem esünk le alvás közben az ágyról?
Figyelt kérdés
2022. aug. 5. 06:10
1/8 anonim 

válasza:

Én már estem le, ráadásul emeletes ágy felső ágyáról, de be voltam rúgva.
2/8 Ypszilon1980 

válasza:

Miért esnél le? Max ha sokat forgolódsz esetleg.
3/8 anonim 

válasza:

Simán leeshetsz, ha sokat forgolódsz.
4/8 anonim 

válasza:

Mert az alvásnak fázisai vannak, és amikor álmodsz, a tagjaid kvázi megmerevednek, h ne mászkálj, ne ess le az ágyról, stb.
5/8 anonim 

válasza:

"Az NREM-től jól elkülöníthető a REM (Rapid Eye Movement – gyors szemmozgás) fázis, aminek ez a fő jellegzetessége. A légzés szabálytalanabb, gyorsabb és kevésbé mély. A szemek gyors mozgást végeznek mindenféle irányban, a végtagok izmai átmenetileg képtelenek a mozgásra."
4-es voltam
6/8 anonim 

válasza:

Én azért nem, mert a földön alszom :) de ha épp nem álmodsz, leeshetsz, egy szobatársamnak egyszer sikerült.
7/8 anonim 

válasza:

Én kiskoromban, minden éjjel leesetem, ezért raktak anyáék mindig párnát az ágyam mellé. Hogy arra esek legalább. Furcsa, volt mert valamikor fel se ébredtem, és lent ébredtem.
De persze, én nagyon mozgékony voltam, volt, hogy reggele körbe fordultam meg hasonlók.
Szóval, aki kiskorában nem volt erre hajlamos most se lesz az, én is kinöttem ezt hála isten.
8/8 Senior Séf 

válasza:

Az alvás nem öntudatlan állapot. Ha nem érzékelnénk alvás közben is a külvilágot, már az őskorban kihalt volna az emberiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!