Hipochondria! Miért alakul ki? Mik a lelki okai? Hogyan lehet kezelni? Bármi érdekel róla!
Hosszú lenne most ennek az elemzésébe belemenni. Röviden: sokkal egyszerűbb a testi történéseinkkel lekötni a figyelmünket, mint a lelki fájdalmakat, konfliktusokat megélni, kezelni.
Emellett a hipochondria és a nárcizmus is összefügg.
Engem hipochondernek tartanak, én viszont nem tartom annak. Vagy ha az is vagyok, semmiképp sem a beteges kategória. Egyszerüen érdekel a testem, az egészségem, a betegségek. Mások szerint ha olvasok egy betegségről rögtön kitalálom, hogy nekem az van. Pedig nem, csak én sokat betegeskedek és néha rábukkanok olyan betegségre a neten amiből sok tünet beleillik az enyémek közé és akkor elgondolkodom hogy nincs-e nekem ilyen. És a végén megállapitom hogy NINCS.
Tehát nem tartom magam hipochondernek. Lelki okai? Talán az, hogy túlságosan énközpontú, túl sokat foglalkozik magával és nagyon ráér :) De utánanézek a neten, mit irnak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!