Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha nagyon félek a...

Mit tegyek ha nagyon félek a haláltól?

Figyelt kérdés

Mostanában foglalkoztat jobban ez a dolog és nagyon félek/rettegek ettől. Van mikor annyira bepánikolok hogy azok veszem észre magam ,hogy levegőert kapkodom. Jobban mondva nem is a haláltól hanem a fájdalomtól félek. Nem rég halt meg a kutyám aki 14 éve volt velünk és vele nőttem fel... sajnos amióta meghalt és én találtam rá azóta ijeszteget ez a dolog. Tényleg annyira félek ezektől a fájdalmaktól/szenvedéstől hogy másra nem is tudok gondolni. Van valami amivel ezt meg tudom szüntetni?

16/L

2022. aug. 1. 17:07
 1/2 anonim ***** válasza:
56%
Gondolj arra, hogy mikor megöregszel, addigra már olyan szinten lesz az orvostudomány, hogy képesek lesznek kezelni, gyógyítani, illetve megelőzni egy csomó betegséget, csökkenteni vagy megszüntetni a szenvedést. Addig meg élj egészségesen, sportolj, rendes étkezés, cigi/pia/drogok nélkül és akkor te magad is sokat teszel azért, hogy ne szenvedés legyen az élet...
2022. aug. 1. 17:18
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal vagy még, jó eséllyel ezek a dolgok messze vannak. De tudom, mit érezhetsz, nekem 18 évesen volt hasonló.

Nagyon tudom ajánlani, hogy nézd meg a Padlás c. musicalt, ha van rá lehetőséged színházban, esetleg valahonnan letöltve a felvételt. Nekem attól múlt el 18 évesen a halálfélelmem.

Ami még nagyon sokat tud segíteni, a meditáció, vagy menj el agykontroll tanfolyamra. Egyrészt segít áthangolódni a pozitív gondolkodásra, másrészt megtanulsz olyan konkrét technikákat, amikkel tudod magad gyógyítani, kezelni, képes leszel fájdalmat csillapítani. Nyilván nem csoda módszer, nem ad örök életet, nem helyettesíti az orvost vagy gyógyszert, ha arra van szükség, de sok esetben nagyon sokat segíthet.

Érdemes lehet egy pszichológussal is megbeszélni a problémát. Iskolapszichológushoz, ifjúsági irodába, családsegítő központba mehetsz ingyen.

És próbálj lazítani. Az élet szép, sokkal több benne az öröm és boldogság, mint a fájdalom. Ha olyan nagy fájdalmad lenne, ami elviselhetetlen, úgyis elvesztenéd az eszméleted, az agy nem engedi be bizonyos szinten túl. Ha meghalsz, akkor pedig nem fogsz rá emlékezni, tehát nem létezik tovább a fájdalom sem. Ha pedig emlékeznél a halálodra, az azt jelenti, hogy van élet a halál után, tehát nem is létezik halál. Szóval nyugi!

2022. aug. 1. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!