Ha az improduktív tevékenységeket bűnnek tartom mit tegyek?
Figyelt kérdés
Pl ha megnéznék egy filmet, sorozatot vagy egyszerűen csak játszanék egy videójátékkal.
Sajnos mindent, ami nem 'hasznos' (pl munka, házimunka, tanulás) azt bűnnek érzek és emiatt nem tudok élvezni.
2022. júl. 29. 11:15
11/15 anonim válasza:
Ezeket a gondolatokat káros sémák okozzák, amiket valószínűleg gyerekkorodban neveltek beléd vagy a szüleid, vagy pedagógusok. A kapitalista világ is sokat tud rontani ezen, ami azt sugallja, hogy ha nem tudsz anyagi hasznot termelni, akkor nem vagy értékes ember. A valóságban nincs olyan, hogy improduktív tevékenység. A kikapcsolódás, pihenés, alvás, evés ugyanolyan fontos, mint a munka, sőt még fontosabb is, mert ezek gondoskodnak a fizikai és mentális épségedről, és ha fizikailag vagy mentálisan nem vagy jól, akkor nem tudsz dolgozni sem. Nem azt mondom, hogy legyél lusta és soha ne csinálj semmit, de ha valaki nem tud kikapcsolódni, mert olyan gondolatok zavarják közben, hogy ezt nem szabadna, mert nem produktív, ott valami gond van, ez hosszú távon komoly károkat okozhat, és hiába pontozták le azt, aki a pszichológust javasolta, erre akkor is jót tenne valamilyen terápia.
12/15 anonim válasza:
#10: Minden munkáltató álma a munkamániás dolgozó! Azért, ha mégse találod a helyed, egy pszichológus segíthet az önértékelési problémáidon.
13/15 A kérdező kommentje:
Én is pszichológuson gondolkodom. :/
Sajnos tényleg egész életemben azt éreztem, hogy ha nem termelek hasznot akkor meg is halhatok akár, mert kolonc vagyok. Még az evést is igyekeztem régen kivágni a napirendből és olyan gyorsan enni ahogy csak bírtam, hogy több időm legyen a munkára/tanulásra.
2022. júl. 29. 13:32
14/15 anonim válasza:
A legszomorúbb az, hogy lepontozták azokat a válaszokat, amik szerint nem oké, ha valaki csak a produktivitásban képes meglátni az értéket és csak akkor érzi magát hasznos embernek, ha agyon dolgozza magáz. Ez is csak tovább erősíti a kérdező és a hasonló problémával küszködő emberek káros berögződéseit. Nagyon elkeserítő, hogy olyan világban élünk, amiben az emberek többsége normálisnak tartja, hogy túl kell hajszolnia magát.
15/15 anonim válasza:
Gyerekkorodban sokat büntettek meg azért ha játszottál? Elvárás volt a házimunka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!