Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez már idegösszeomlás?

Ez már idegösszeomlás?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 2 évben sok dolog összejött. Pl szerelmem halála, csalódás olyan emberekben, akiket több évtizede ismerek, munkahelyen hátba szúrás, és sorolhatnám. Lényeg, hogy eddig kizárólag akkor sírtam, ha egyedül voltam, vagy Édesanyám előtt. Az utóbbi pár napban viszont már sírással alszom el, és ébredés után 30 perccel már sírnom kell. Amikor reggel kiviszem a kutyámat, akkor hazafelé jövet, már az utcán is sírok. Egyszerűen már nem tudom moderálni magam, nincs bennem önuralom ahhoz, hogy majd csak otthon, a lakásban sírjak. Gyakran fáj a fejem, és néha pánik szerű tüneteim vannak. Igazán semmihez sincs kedvem, de mivel muszáj megcsinálni a dolgokat, ezért megteszem azokat. Szerintetek ez már idegösszeomlás?
2022. júl. 21. 08:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem unaloműzésből javasoltam, hogy sportolj. Az, hogy verset írsz, képzőművészettel foglalkozol, szuper, de nem helyettesíti a sportot. Az intenzív mozgás endorfint, vagyis boldogsághormont termel, és erre lenne neked nagy szükséged. Ok, hogy nem szerettél gyerekkorodban, és talán most is nehezen szánnád rá magad, de erre lenne szükséged.

Persze nem kötelező megfogadni a tanácsomat, mint ahogy jobban lenni se kötelező. Lehet, hogy még nem vagy eléggé rosszul akkor, hogy mindent megtegyél. Ha valaki nagyon rosszul van, és változást szeretne, akkor a szart is képes lenne megenni, ha az javítana az állapotán, akkor is, ha amúgy utálja. És simán lehet, hogy idővel megszeretnéd a sportot.

Nekem vannak olyan ismerőseim, akik világéletükben utáltak futni, erősen túlsúlyosak voltak, és mégis kipróbálták, és most mindenféle tömeges futóversenyeken indulnak, és látványosan fogynak. Hogy miért utáltál gyerekkorodban sportolni, annak is érdemes lenne mélyére ásni, lehet, hogy az is a problémád gyökerének része.

De nem erőltetem a dolgot, nem muszáj jól lenned.

2022. júl. 21. 10:59
 12/13 anonim ***** válasza:
31%
Nagyon sajnálom. Remélem ki tudsz belőle jutni. Bár jóval fiatalabb vagyok nálad, de ha szeretnél írni, akkor nyugodtan írhatsz.:)
2022. júl. 21. 21:30
 13/13 anonim ***** válasza:
55%
Omega 3, d vitamin, rózsagyökér , lefognak pontozni , de el is mehetsz Ayurvéda doktorhoz.
2022. júl. 23. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!