Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus tényleg tud...

Pszichológus tényleg tud segíteni? Akinek segített milyen gondja volt és mennyi idő volt kijutni belőle?

Figyelt kérdés
Én esetemben önbizalomhiány, rossz szociális kézségek, fásultság van. Közel 1,5 évig jártam klinikai szakpszichológushoz, de sajnos csak minimálisan segített. Tény, hogy nagyon nehezen nyílok meg és nagyon mélyen lehetnek azok a dolgok, amik ezeket okozzák, nem tudom ezen lehet-e egyáltalán segíteni.
2022. júl. 17. 22:32
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
70%
érdekes, engem 6 év vergődés után pullanatok alatt kihozott a gyógyfüggőségből. De nem segít, hát ok. Biztos szórom a pénzem. haha
2022. júl. 21. 07:52
 32/39 anonim ***** válasza:
51%

29. Honnan tudod? Semmit nem tudsz rólam. :)

De igen, terápiába kell járni.

Tipikus mikor a béna pszichológus a "betegre" tolja a felelősséget, hogy nem működik együtt. Ilyen nincs! Max aki nem magától megy hanem kötelezik rá valamilyen okból.

2022. júl. 21. 10:37
 33/39 anonim ***** válasza:
31 van akinek szerencséje van. A lottó 5 is megnyeri néha valaki. :) Nem mondtam, hogy nincs jó pszichologus. Csak ritka mint a fehér holló
2022. júl. 21. 10:40
 34/39 anonim ***** válasza:
Dehogy nincs, aki nem működik együtt, ahhoz változtatni kell a megrögzött szokásain, gondolkodásmódján, ami nehéz. Amikor azt gondolja, hogy mindenki más hibás, csak ő nem, tehát a külvilágot kell megváltoztatni. Ezt nem fogja a pszichológustól megkapni, ő csak abban tud segíteni, hogy a kuncsaft hogy változzon meg. És nem, nem terápiába kell járni, mert a terápiába betegek járnak, akiken valamit meg kell változtatni, hanem önismeretre.
2022. júl. 21. 13:52
 35/39 anonim ***** válasza:
51%
34 na látod ki is mondtad a terápia legnagyobb problémáját. Hogy folyton a páciensen akar változtatni. A partra vetett szenvedő halnak is felírnának valami bogyót a szenvedéseire vagy meglróbálnál meggyőzni milyen kellmes a napsütés ahelyett, hogy visszaraknák a vízbe ahol végre kapna levegőt.
2022. júl. 21. 16:57
 36/39 anonim ***** válasza:
Persze, hogy arról szól a terápia, az a dolga. A külvilágot nem lehet megváltoztatni. Nagyon sokszor az embernek vakfoltja van, és nem lát valami evidenset, amit mindenki más igen, és ha ő változtatna a viselkedésén, megváltozna a másik is, vagy ha egy helyzet megváltoztathatatlanul rossz, akkor azzal vértezi fel a klienst, hogy mit tud azzal a helyzettel kezdeni. És ezzel a reakcióddal már ki is mondtad, hogy neked mért nem működik a terápia. Csak ha úgy maradsz, az életed nem fog a jobb irányba fejlődni.
2022. júl. 21. 17:33
 37/39 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet megváltoztatni? :D akkor éljen a barom férjével valaki, vagy egy olyan környeken ahol rosszul érzi magat. Véletlenül se váltson munkahelyet esetleg barátokat stb stb üljön ugyan abban a pocsojában és gyakorolja hogyan lehetbe mindezt hányás helyett élvezni. Taps! Olvass egy kis Feldmár Andrást már a pszichiáterek is lázadnak a hagyományos terápiák és gyógyszerezés ellen
2022. júl. 21. 18:27
 38/39 anonim ***** válasza:

Te miről beszélsz? (Már ha te vagy az, akivel vitatkozom, mert most pont ugyanazt mondod, mint én.) Aki otthagyja a férjét, otthagyja a munkahelyét, a poshadt környékét, az nem a külvilágot változtatja meg, hanem saját magát! A férj, a főnök, a munkahely ugyanott marad, az ember tette meg a lépést, amire esetleg pszichológus nélkül nem volt bátorsága, mert beleragadt!

A gyógyszerezés meg jelen esetben nem téma, szervi betegség esetén kell, nem félénkség esetén.

2022. júl. 21. 18:37
 39/39 anonim ***** válasza:
51%
Neked jól telidumálták a fejedet :D
2022. júl. 21. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!