Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tanulhatnék meg egyedül...

Hogyan tanulhatnék meg egyedül ellenni?

Figyelt kérdés

Úgy lettem nevelve gyerekkorom óta, hogy minden mindegy, minden rossz, minden céltalan. Kiskoromban elvették a játékaimat, ignorálták az érzelmi világomat a szüleim. Ha problémám volt, nem reagáltak rá.

Mondanom sem kell, ez rengeteg problémát okozott, amikkel most felnőttként is küzdök.

Az egyik legnagyobb az az, hogy nem szeretek semmit. Ha kapok egy feladatot, megcsinálom, kiskorom óta, de nem élvezek semmit. Tehát ha van egy óra/egy nap szabadidőm, csak ülök és nézem a falat. Kötelességből találkozom emberekkel, kötelességből megyek boltba, stb, de semmit nem élvezek/csinálok magamtól. Nem olvasok, nem filmezek, nem rajzolok, semmit. Mert semmi nem köt le. És kiskoromban is így teltek a nyaraim. Ültem a szobámban, beraktam a zenét, és néztem a falat. És minden nyaram így telt, szüleim pedig hagyták.

Ki akarok ebből törni, de nem tudok. Mondom, eljárok ide-oda, és van, hogy kényszerből filmet nézek, edzek, stb, de semmi nem tölt örömmel, csak kötelességtudat, és azt várom mikor lesz vége.

Ez ellen mit lehet tenni? Hogyan találhatnám meg önmagamat?

2022. júl. 17. 18:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen nemű és korú vagy? (Csak mert nem mindegy a kérdésed céljának elérése szempontjából.)
2022. júl. 17. 18:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Tudom hogy autocorrect de nagyon vicces hogy egyedül akarsz "elleni". :D
2022. júl. 17. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Úgy értve, hogy nekem javította ki, mielőtt valaki írná. :)
2022. júl. 17. 18:42
 4/5 A kérdező kommentje:

:)

Egyedül ellek majd a jövőben.

Nő vagyok, 31 éves.

2022. júl. 17. 18:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Szakember, de viccen kívül. Velem is ez a helyzet, csak én már nehezen viselem az utóbbi időben. Nekem most úgy érzem valamennyit segített, de még az elején vagyok.

Nem feltétlenül fognak egyből gyógyszerekkel tömni, tehát ettől nem kell félned, de adhat olyan tanácsokat amikre nem is gondolnál.

2022. júl. 17. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!