Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hagyjam abba a Xanax szedését?

Hagyjam abba a Xanax szedését?

Figyelt kérdés

Régebben sokat drogoztam, Dormicumot szedtem havi több dobozzal, speedeztem meg kb mindent. Nagy mennyiségben, sokáig.

Évekkel ezelőtt abbahagytam, kb 3 évig gyógyszert sem szedtem, majd éreztem, hogy hiába járok pszichológushoz, szükségem van gyógyszerre, mert nem működik nélküle az életem. Xanaxot szedek 2 éve, ugyanabban a mennyiségben, meg hangulatstabilizálót. Ha nem szedem be reggel remeg a kezem, zsibbad a fejem és szorongást érzek. Tipikus elvonási tünetek.

Ti abbahagynátok, vagy a múltat nézve ennyit megtartanátok, ha így működik az életetek, és nem hat negatívan sem a kapcsolatokra, karrierre? Annak ellenére, hogy ez is egy függőség.

Ne írjatok olyat, hogy beszéljem meg az orvossal, mert kb egyik sem ér semmit.

2022. júl. 12. 21:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Csak akkor hagynám abba, ha helyette más gyógyszer megoldja a szorongást. Olyan, ami nem okoz függőséget

Pl

Antidepiből olyan, ami szorongásra jól hat.

Mikro adag antipszichotikum. Ha bírod, lehet több. Pl 25-100 mg Kventiax. 2,5-10 mg Olanzapin. Olanzapin jó nyugtató hatású.

Pregabalin. Nekem ez vált be, nyugtató már alig hat. Építem le mellette a Frontint. Ez is függőséget okoz! De az orvosom szerint enyhébbet, mint a Xanax vagy Rivó. Lerakni is könnyebb. Tolerancia is lassabban alakul ki.

Atarax. Enyhe nyugtató és álmosságot okozó hatása van. Antihisztamin. Nem okoz függőséget.

Lehet, hogy fentiekből 2 gyógyszer kombinációja lehet jó.

Az is lehet, hogy ha végigkínlódnád a leszokást, nem is kellene mert már szinte nem hat, arra kell, h ne legyen megvonási tünete.

Ha nincs jobb ötlet, megtartanám.

Mekkora adagot szedsz? Mit?

Mi a hangulatstabilizálód?

2022. júl. 12. 22:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Most látom, Xanaxot. Mekkora adagot? Mi a másik gyógyszered?
2022. júl. 12. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!