Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érez valaki a számítógép...

Miért érez valaki a számítógépes játékok iránt legyőzhetetlen vágyat egész életében?

Figyelt kérdés

Régen tinédzserként hatalmas függő voltam (napi 10-12 óra), majd letöröltem minden játékot, gépet eladtam, kb. 10 évig nem is játszottam.

Utóbbi időkben voltak periódusok, amikor elő-elő vettem a játszást, de inkább abbahagytam, mert nem éreztem jól magam utána. Valószínű félelem a függőség miatt, vagy nem tudom.

Most még így 30 évesen is van pár játék (főleg lövöldözős), amit után folyamatosan sóvárgok, de nem merek újra el kezdeni játszani, nehogy függőség legyen belőle.

Próbáltam több mindent kipróbálni, de SEMMI nincs olyan tevékenység, ami elfeledtetné ezt a vágyakozást, vagy nem találtam még meg, nem tudom.

Valóban jobb, ha ilyen esetben valaki inkább mellőzi ezt a tevékenységet, még akkor is, ha lenne bőven szabadideje, de inkább keres valami mást helyette?

A legidegesítőbb az, hogy ez a sóvárgás szorongást vált ki, és nincs már ahhoz kedvem, hogy mindenféle technikát kipróbálok, pl stopperezem mennyit játszok, vagy korlátot állítok be a gépen stb.

Legjobb lenne, ha teljesen közömbösen viszonyulnák a gamerkedéshez, de hogyan lehet elérni, ez a kérdés :/

2022. júl. 10. 12:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem is fog menni. Korlátozni nem lehet. Vagy végképp befejezed és nincs napi 5 perc sem. Vagy így fogod érezmi magad. Csodák meg nincsenek. Adj időt magadnak. Nem múlik el 1 nap alatt a vágy. Nekem is úgy volt, hogy mikor töröltem magam megkönnyebbültem. De a rossz érzés csak akkor múlt el mikor felvaltották azt a tevékenységet más olyan tevékenységek amik örömöt adtak és láttam a felszanadult idő értelmét. Akkor már nem hiányzott. Addig igen amíg nem volt helyette más amiben el tudtam merülni és sikerélményt adott. Az életben kell valami szenvedély. Anélkül nem lehet élni. A jó hír, hogy a kevesbé hasznos vagy káros szemvedélyeket le lehet váltani hasznosakra. :) Ne add fel.
2022. júl. 22. 10:53
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nagyon nehéz lesz, de vissza nem akarok csúszni, ahol tinédzserként voltam. Ráment a fiatalkorom, a tanulmányom, mindenem.

Pedig azt hittem, működik amúgy a korlátozás, sok szaklap is írja, állítsunk be időkeretet, de nálam nem vált be. Az időkeret után frusztrált lettem, és azon agyaltam, mennyit mindent ki lehetne még próbálni.

Mondjuk azóta sokat fejlődtem 30 éves koromra, nem lennék függő tudom magamról, de maga a sóvárgás elveszi a fél napomat, akkor végülis ugyanott vagyok, nem?

Igen, én is felváltani akarom ezt a tevékenységet, csak nem könnyű megtalálni, ami kitölti ezt az az űrt.

Főleg, hogy a mai gaming ipar rettentő addiktív, káros, haszontalan és semennyire sem személyiségfejlesztő, mégis nagyon könnyen beszippantja az emberek többségét.

2022. júl. 22. 11:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek. De idővel biztos fogsz találni valami mást. Nekem a testmozgás lett az meg nagyon sok potcastet és dokumentum filmet nézek, olvasok és elkezdtem rajzolni. Jó látni mennyi mindent lehet csinálni ahelyett hogy a facet nyomogatom és elfolyik a nap. A jaték még rosszabb mert sikerelményt ad. Olyan tevelenység kell neked amibem szintén elérsz sikereket.
2022. júl. 22. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!