Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segíthetnék magamon ha...

Hogyan segíthetnék magamon ha élni sincs kedvem?

Figyelt kérdés
Ki akarok ebből az egészből keveredni de nem tudom hogy.Semmihez és senkihez nincs kedvem,még felkelni is nehezemre esik reggelente.Nem megy..tudom hogy ha társaságba lennék vagy kimozdulnék jobb lenne(nincsenek barátaim)Akkor meg mi értelme egyáltalán bárminek is.Általában átalszom a napot és így élem túl,nem akarok hülyeséget csinálni de nem tudom mit tehetnék.
2022. júl. 9. 18:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Vannak olyan ismerőseim, akik tb-s vagy fizetős helyen jó ellátást kapnak, indokolt gyógyszert szedniük. Pl bipolaris zavar, skizofrénia

Tudok olyanokról is, akik hülye szakembert fogtak ki. Ők nem mentek többször, max 2-4-6 alkalommal. Kerestek mást helyben, alapítványoknál, elmentek nappali kórházba intenzív terápiára, befeküdtek rehabos terápiás helyre. Vagy fizettek egy magándokinak, aki havi 1 találkozás alkalmával beállította a gyógyszert. Ha jól volt, minimál díjért kapott receptet.

Vagy úgy voltak vele, hogy a doki gáz, de a gyógyszer bevált. Kibírják a bunkózást havi 1x.

Ha szar volt a gyszer és nem adott másikat a doki, akkor otthagyták.

2022. júl. 10. 16:31
 22/28 anonim ***** válasza:
Elég sok helyen jártam már és eddig a legjobb tapasztalatom az volt mikor a pazichológusom megkérdezte a találkozás elején, hogy hogy vagyok majd nem szólt hozzám 45 percig. Csak a végén mikor elköszönt. Pont úgy nézett ki az ember mint a plüsd macim, így 1 év után gondoltam, sokkal jobban járok ha a macinak mondom el ha valami bajom van. Ő ráér bármikor, nem kell időpontra mennem és 2 órát utazgatnom egy héten ķétszer. :D Elhiszem, hogy leteznek jó pszichologusok de baromi kevés és ingyenes lehetőség meg még kevesebb. 10 ezer forint egy alkalomert meg "kicsit" sok garancia hiányában. Én erre eddig 20 ezret költöttem próbaképp de az is bőven sok volt. Az ingyenes lehetősegeket meg kipróbáltam szerinrem mindet. Jó sok pocsek elményben volt részem. Nekem elég volt!
2022. júl. 10. 18:25
 23/28 anonim ***** válasza:

Olyan orvoshoz mentem, aki egy fórumon 1 évig ingyen válaszolgatott. Ez alapján szimpatikusnak és nagy tudásúnak tűnt. Többféle terápiás módszert ismer, tanít. Helyettese van, hozzá is mentem néha. Ő akkor vált szimpatikussá. Mivel a régi nem nagyon tart már terápiát, csak gyógyszeres kezelést (vannak ott pszichológusok stb), a helyetteséhez mentem át. Sématerápiát tart. Ez mélyre ásós terápia.

Sima pszichológushoz (5 év) nem mennék, klinikai szakpszichológushoz (5+4 év) sem biztos. Terapeuta (5+4+ minimum meg 2 év 1 módszerhez)képzettséghez ragaszkodok. Ezzel a képzettséggel rendelkezők tarthatnak terápiát. A többi kezelést, betegvezetést vagy vmi hasonló elnevezésűt. A nem terapeuta pszichológusok szoktak némán ülni, bólogatni.

Terapeuta képzettség pszichológusi mellett orvosira építhető.

Egy orvos, aki terap is, nem abban érdekelt, hogy teletömjön gyógyszerrel. Amit lehet terápiával szeretne megoldani. Nekem is ez az érdekem, pláne hogy van olyan tünetem/problémàm, ami gyógyszerrel nem kezelhető. Pl hibás sémamódok stb.

2022. júl. 10. 18:54
 24/28 anonim ***** válasza:
Írnátok nekem ilyen csoportokat/oldalakat? Nekem kb ugyanaz a bajom, mint a kérdezőnek. Szeretnék pszichiátert + terapeutát keresni. A mostani pszichiáterem kb teletöm gyógyszerekkel. Változtatni akarok, de nem tudom merre kéne indulnom...
2022. júl. 12. 15:32
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Javasolnám az enyémet, vagy a régit, de esélytelen újként bekerülni.

Bipolos csoportot linkelek. Hatha ott tudnak javasolni.

2022. júl. 12. 15:39
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
2022. júl. 12. 15:41
 27/28 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm, utolsó. :) Ilyenkor visszatér az emberiségbe vetett hitem.
2022. júl. 12. 15:42
 28/28 anonim ***** válasza:
24 a Kálvaria téren van egy alapitvány. Ott nem írnak egyből bogyót.
2022. júl. 12. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!