Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segíthetnék magamon ha...

Hogyan segíthetnék magamon ha élni sincs kedvem?

Figyelt kérdés
Ki akarok ebből az egészből keveredni de nem tudom hogy.Semmihez és senkihez nincs kedvem,még felkelni is nehezemre esik reggelente.Nem megy..tudom hogy ha társaságba lennék vagy kimozdulnék jobb lenne(nincsenek barátaim)Akkor meg mi értelme egyáltalán bárminek is.Általában átalszom a napot és így élem túl,nem akarok hülyeséget csinálni de nem tudom mit tehetnék.
2022. júl. 9. 18:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
55%

9-es. 7 évig éltem külön és nem volt jobb. Ott kínlódtam a tüneteimmel és nem tudtam terápiára költeni. Emiatt több munkahelyemet elveszítettem.

Attól, hogy neked jobb volt, nekem nem. De írtam is, hogy terápia nélkül sem tudnàm megfizetni a lakás bérlését. Így viszont megéri járni. Valamire a terápia jobb megoldás, van amire gyszer kell. Az ingyenes gyszert felíró orvosok engem agyongyógyszereztek. Máshol kínlódtam amiatt, h semmut nem kaptam. Most van az arany középút.

De hangsúlyozom. Terapeutám szerint is felelőtlenség lakást bérelni, ha a fizetésem akkora része megy el rá, hogy a maradekból zsíros kenyérre sem jut, ha kilyukad a cipőm járhatok mezítláb stb.

2022. júl. 9. 23:49
 12/28 anonim ***** válasza:
55%

Láthatóan nem vagy tájékozott, valószínűleg azért nem tudod, hogy van amire gyógyszer kell mert terápua nem hat rá (pl bipol, pszichózis), van amire inkább terápia való. (Pl szorongás, személyiségzavar)

Nálam a hallucinációk jelentik a határesetet. Erre szokrak adni gyógyszert, de annyira megszoktam, nem jár téveszmével és az utóbbi években kevés volt, hogy MÁR nem kezelik.

Nem érdemes az embernek magából kiindulni. Attól, hogy neked valami jobb vagy rosszabb, sz nem jelenti azt, hogy másnak is jó.

Aki elmegy orvoshoz és/vagy pszichológushoz (vannak ingyenes befekvős helyek), az nem jelenti azt# hogy gyógyszerz id kap, terápizálják. Első körben ennek szükségességét mérik fel. Ha nem ért egyet az orvossal, nem jó a terápua, ott is hagyhatja. Nem skizofrén, akit visstaeséskor viszik kórházba, ha akarja, ha nem.

2022. júl. 9. 23:56
 13/28 anonim ***** válasza:
Utolsóka az nem zavar hogy a kérdezőtől semmit nem tudsz de már küldenéd az orvoshoz. A leírás alapján pocsékul érzi magát ami nem is csoda mivel tök egyedül van. Ennyi alapján ne diagnosztizálj már valakit mert neked bajod van. Ahogy Feldmár András mondaná ha látsz egy fuldokló halat a parton szenvedni akkor tényleg az a megoldás, hogy felírunk neki valami gyógyszert a szenvedésere vagy inkább megpróbáljul berani a vízbe? Szerintem az utóbbi jobb ötlet. Az ember társas lény ha egyefül van tartósan szarul lesz. Plána kint süt a nap ő meg ül a lakásban egyedül. Ettől bárki rosszul lenne egy idő után. Nrm mellesleg rohadt nagy tévedésben vagy a pszichiátriával kapcsolatban. A legtöbb esetben azonnal írják a bogyót mint a cukorkát barmire kivizsgálás nélkül. Egy ismerősöm b12 vitamin hiányra kapott nyugibogyót, másik agydahanatra atipszichotikumot nekem is simán felirták a nyugibogyót a 90es vernyomásomra. Úgy megnyugodtam tőle, hogy az ágyból sem tudtam kikelni tőle. Kevés az az orvos aki valóban figyel a páciensre ezen a területen sajnos.
2022. júl. 10. 08:46
 14/28 anonim ***** válasza:
55%

Nem diagnosztizáltam. Wzt sem mondtam, hogy beteg. Sz orvos hivatott eldönteni, hogy beteg-e vagy egészseges. Szükséges-e gyógyszert szedni vagy pszichológushoz menni. Ezt már kifejtettem mert valaki belémkötött.

Én évskig jártam 4-6 hetente mert azon a határon voltam, hogy kellhet gyógyszer. Nem kaptam kb 3-4 évig.

Nem mondtam, hogy neki kell.

Van olyan orvos, aki terapeura is. Adhat egy lökest kimozdulni ebből a mostani helyzetből.

Én kerestem és találtam is jó orvosokat.

2022. júl. 10. 12:10
 15/28 anonim ***** válasza:
55%

Előző

Javasiktam barátok keresését, pl.FB csoportokat. Hasznos, örömteli elfoglaltságokat.

2022. júl. 10. 12:16
 16/28 anonim ***** válasza:
Én meg csak szar orvosokat talaltam ezen a területen akik még artottak is nem hogy használtak volna. Akkor most mi van? :)
2022. júl. 10. 13:54
 17/28 anonim ***** válasza:
55%
Hogy érted, hogy ártottak? Nem segítettek a gyógyszerek? Túl kevés volt vagy túl sok?
2022. júl. 10. 14:07
 18/28 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy kb 2 mondatot mondtam a pszichiáternek és már írta is a bogyót. Amit ha feltesz pár kérdést azonnal kiderül hogy nem lett volna szabad. Baromi szarul voltam tőle mire visszamentem írta kerdezés nélkül, bármilyen kivizsgálás nélkül a következőt. A terapián meg egy szőke tyúk akihez hiába volt időpontom 1 órát kellett várni mindig. Végig telefonálgatta meg kavezgatta az egész alkalmat. Feltett egy kérdést majd vegig asitozott a válaszomon és gépelte amit mondtam. Mintha egy kihallgatáson lettem volna. Miközben folyton Lurának szólított. Amúgy nem így hívnak és még csak nem is hasonló a nevem. 6-7 alkalom után ezt meguntam és rákerdeztem nincs e valami csoportos rerápiára lehetőség. Ekkor üvöltözni kezdett majd kirúgott a rendeléseről. Én végig tisztelttudó voltam vele szóval gőzöm sincs mitől lett idegbaja a pszichómókusnak. De annyira nem tett jót a jelenet az amúg is összetört lelkiallapotomnak. Ízelítőnek ennyi. De tudnák még mit mesélni.
2022. júl. 10. 15:56
 19/28 anonim ***** válasza:

Én ingyenes, TB-s helyen sem ilyeneket fogtam ki. Az volt zavaró, hogy 15 perc jutott rám. Sajnos ott csak 10 alkalmas találkozásra volt lehetőség pszichológussal. De nem ásítozott a pszichologus. Figyelt rám. Szerteágazó panaszokkal, főleg, ha mélyre kell ásni, akkor ez nem elég. Gyakorlatilag a 10 alkalom csak lökést adhat, kisebb elakadáson segíthet.

Most magánba járok. Van idő mindenre. Partneri viszony van. Jelezhetem, ha nekem sz@r a gyógyszer, javasolhatok mást. Ő igyekszik olyat adni, ami állapotomhoz passzol és nincs zavaró mellékhatás.

Sématerápiám van. Krízisnél hívható. 2 időpont között minimális levelezés (mail) megengedett. Küldött több szakmai anyagot, javasolt FB csoportot.

2022. júl. 10. 16:21
 20/28 anonim ***** válasza:
Nekem sokat segített a terápia + gyógyszer. Tudom, hogy valakinek nem, de ez akkor dől el, ha el.egy az orvoshoz, pszichológushoz. Ha egyáltalán indokoltnak tartja valamelyik, h hozzá járjon (én évekig nem szedtem semmit, mert az orvos úgy ítélte meg, hogy nem kell)
2022. júl. 10. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!