Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek az ellen, hogy ne...

Mit tegyek az ellen, hogy ne képzeljem be magamnak?

Figyelt kérdés
6 hete fuveztem. Azota “erzem” a deralizacios tuneteket. Sokat olvastam utana (amit nem kellett volna), es mar tul sok mindent bemagyaraztam magamnak. Most szeruntem csak bekepzelem. Segitsetek legyszi, hogyan NE kepzeljem be?
2022. júl. 8. 09:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ne olvass többet utána.

Próbáld elterelni a figyelmed külénböző elfoglaltságokkal, pl sport, főzés (igen néha te is főzhetsz :)), filmnézés, olvasás. A lényeg hogy ne legyenek üres járatok hogy ne gondolj ezekre és idővel el fog múlni.

És ne füvezz mert látszólag nem tesz jót neked.

2022. júl. 9. 19:08
 2/20 A kérdező kommentje:
Es ecigit, snus?
2022. júl. 9. 19:14
 3/20 anonim ***** válasza:
36%

Egyszerű hipochondria. Bármit olvasol a neten azt beképzeled magadnak, rengetegen vannak ezzel így.

Erről készült egy kiváló Youtube dal is, ajánlom figyelmedbe, a szövege a lényeg.

https://www.youtube.com/watch?v=Vn_ZkI7-IZ4

Sose keress rá a tüneteidre neten. Soha. Ez alapszabály.

2022. júl. 15. 10:07
 4/20 A kérdező kommentje:
Es akkor hogyan ne kepzeljem be?
2022. júl. 15. 13:30
 5/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ha logikusan belegondolsz, és elfogadod hogy ami történik veled az pusztán a képzeleted műve, és erre találsz az interneten egy rakás forrást, tehát amit linkeltem is, hogy ez egy ennyire általános és létező dolog hogy az ember ha utána olvas beképzeli azt is hogy 3 karja van, könnyebb elengedni a gondolatokat mintha teljesen vakon lennél :D

Legalább tudod mi történik veled és így könnyebb elengedni a gondolatokat. Tudod h magadnak képzelsz be dolgokat, és kész. Én is ilyesmi vagyok amúgy, de nekem általában kell az, hogy elmenjek egy háziorvoshoz megnézetni magam, kiröhögjön és azt mondja semmi bajom, hogy megnyugodjak :D

2022. júl. 15. 14:03
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Foglalkozz valami mással ami leköt. Nem fűtől érzed így magad. Pszichoszomatikusak a tüneteid. Ne olvass róla és többet ne füvezz. Felejtsd el az egészet a testmozgás jót tesz.
2022. júl. 15. 19:52
 7/20 A kérdező kommentje:
Es meg meddig tarthat?
2022. júl. 15. 21:21
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Amíg magadat hergeled ezzel a hülyeséggel
2022. júl. 16. 08:48
 9/20 A kérdező kommentje:
Es amikor ramtor?
2022. júl. 16. 13:45
 10/20 A kérdező kommentje:
Vagy menjek el pszichologushoz?
2022. júl. 16. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!