Miért nézik azonnal mentális betegeknek a terapeuták azokat, akik elmennek terápiára?
Ma volt az első alkalmam. Meghalt covidban az édesanyám, és a férjem megcsalt, úgyhogy eldöntöttem, hogy elmegyek egy terapeutához, mert sok ez rám és meg kell valakivel osztanom.
Az volt a bajom, hogy úgy kezelt, olyan kérdéseket tett fel, mintha mentális beteg lennék, például elmondtam neki, hogy féltékeny voltam a csajra, de hagytam elmenni vele. Erre a terapeuta azt kérdezte, hogy “így tudtam, hogy mi az egészséges elengedés?” Már hogyne tudnám? Miért gondolta hogy nem tudom?
Utána volt egy olyan kijelentése is, hogy “hát igen, biztosan megviselt ez a sok rossz, de vizsgáljuk meg, nekem milyen maladaptív sémáim vannak.”
Most látom először, hogy az emberek miért félnek pszichológushoz menni, mert egyből mentális betegeknek nézik őket. Ez nagyon nem oké. Valakinek csak sok rossz történt az életében, és ki kell beszélnie magát.
Szerintem a férjed nem véletlenül lépett félre.
Elég nagy az egód.
"az emberek miért félnek pszichológushoz menni, mert egyből mentális betegeknek nézik őket."
Igen, igen. Én valóban mentális beteg is voltam, és azért is mentem oda. Ha folyna az orrom, a háziorvoshoz mentem volna
Miből gondolod, hogy mentális betegnek nézett? A maladaptív sémák nem feltétlenül jelentenek mentális betegséget. Viszont ha erre így bekattantál, akkor egy enyhe paranoid zavar azért lehet a háttérben.
Annak sincs túl jó optikája, hogy egyetlen tapasztalatból kiindulva en block általánosítasz az egész szakmára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!