Milyen munkákat ajánlanak leszázalékolt mentális
betegeknek? Mire van esélyük Budapesten és vidéken?
Léteznek olyan munkahelyek ahol ilyen betegeket is alkalmaznak ha az ottani orvos ezt engedélyezi. Kifejezetten csökkentett munkaképességű munkahelyek vannak, amik javarészt csomagolások, válogatások, meg kisebb össze szerelési munkák amiket ülve végeznek javarészt. Barátnőm is ilyen cégnél dolgozik csak ő adminisztrátor. Ő azért van ilyen helyen mert bal lábát térdtől lefelé amputálták még 11 éves korába amikor átgázoltak rajta. A barátnőmnek van jó protézise de adminisztrátorként rendes munkahelyre is nagyon nehezen vennék fel, leginkább azért is mert sok helyen ahol veszélyes munkavégzés van nem merik kockáztatni még így sem. Nagyon jól tud járni, csinosan is öltözködik, én amikor ismerkedtem vele észre sem vettem csak 1 hónap után árulta el amikor szoknyába jött randira és térd zokni volt rajta ami takarta a lábát, akkor poénkodtam hogy csak nem fázik vagy hasonló, akkor mondta el a dolgot.
2017. jan. 12. 13:17
2017. jan. 12. 14:29
3/10 A kérdező kommentje:
4/10 A kérdező kommentje:
Erős a barátnőd és őszintén becsülöm, hogy küzd. A munkahelyén nem különböztetik meg, ugyanúgy bánnak vele, mint másokkal? Ugyanannyit várnak el?
De várj már. Depresszió miatt LESZÁZALÉKOLTAK? De hát az egy állapot amiből ki lehet kerülni.
2017. jan. 12. 22:08
6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem mindig. Vannak különböző szintjei és más betegség is.
5. válaszoló: tévedés. Nagyon nagy téved. A depresszió gyógyíthatatlan betegség, csak fenntartani lehet jó pszichiátriai kezeléssel. Persze ez függ a depresszió fajtájától is pl unipoláris, bipoláris vagy esetleg dysthimia stb.
A legnagyobb probléma, h a legtöbb ember rosszul van tájékoztatva a betegségről, nem tudnak róla semmit.
2017. dec. 11. 15:56
7: Látom jól betanultad a pszichiátriai maszlagot.
A depresszió nem betegség, hanem állapot amiből ki lehet jönni. És nem nem kellenek hozzá mocskos drogok, mert nem testi probléma.
2017. dec. 12. 10:45
8-as: olyanok mellett voltam, akik kicsit kompetensebbek a témában, mint te. :)
Akinél volt depresszió, annál visszajön. De nem sok beteget láthattál...
Egyébként a gyógyszerek szedése és azok 100%-os betartása nem okoz problémát, csak egy kicsi csalás itt, csalás ott és már ott a probléma. Gondolom nem nagyon vagy tájékozott complience szempontjából? - ami látszik.
2017. dec. 13. 16:07
10/10 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy visszajön, de tény, hogy visszajöhet. A belátási képességet nem befolyásolja. Csak a hangulatot.
Kapcsolódó kérdések: