Hogy érzed magad lelkileg-érzelmileg így 2022-ben, az ismert globális folyamatok után? Egészséges vagy vagy ha nem, milyen jellegű gondod van?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen az emberek lelki állapota. Nyilván megbízható adatok nem feltétlen fogok kapni, de kapaszkodót adhat...
Az ismert események után most hogy érzed magad lelkileg-érzelmileg? Egészségesnek tartod magad, vagy van esetleg valami mentális, pszichés problémád? Ha van, akkor az milyen jellegű; illetve diagnosztizált vagy te magad érzed úgy (akár utánaolvasás után), hogy az a problémád, amit mondasz?
Ha úgy érzed, kifejtenéd a saját szituációdat, akkor nyitott vagyok rá, szívesen elolvasom. Tudom, ezek a gondok sok esetben nem "publikusak", nem szereti mindenki kinyilvánítani mindenkinek ezeket, éppen ezért, ha úgy érzed, nem csak itt kommentben, de akár priviben is leírhatod, mi a helyzet.
Természetesen érzelmileg-lelkileg egészségesek kommentjeit is, esetleg biztató szavait is várom, mert biztos vagyok benne, sokaknak jól esik a bátorítás.
Előre is köszönöm az opcióválasztást (ha esetleg több problémád is van, akkor azt az opciót választ, ami a fő probléma), illetve azt is, ha kifejted gondolataid!
Szerintem rossz helyen végzed a kutatást. A gyakorikérdéseken lógó emberek nagy része mentáslisan nagyon beteg, és ez nem jellemző ilyen arányban a társadalomra. A többség csak kötekedni jár ide, ismeretlen embereket lealázni és azt hangoztatni, hogy ő mindenkinél okosabb, mert csak ő tudja a tutit. Szerintem elég ha beleolvasol pár kommentbe véletlenszerűen és rögtön leveheted, hogy kinek milyen mentális betegsége van.
Én már nem merek kérdést sem kiírni, mert tuti hogy a válaszadók kétharmada le fog hülyézni, vagy jobb esetben csak széttrollkodja a kérdést, de értelmes választ talán ha a válaszadók egytizedétől ha kapok.
Beleőrültem a konteókba, a folyamatos önreflexióba, az elszigeteltségbe és most úgy érzem magam mint egy skizofrén. Minden dolog között képes vagyok egybefüggést találni. Dekoncentrált és szétszórt lettem. Nem akarok teljesen meghülyűlni és nagyon félek.
20/F
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kedves 13:
tisztában vagyok, hogy nem teljes körű a felsorolás, éppen ezért is tettem bele "egyéb" opciót. Azzal is tisztában vagyok, hogy sokak maguk diagnosztizálják magukat, ami diagnózis sok esetben lehet hibás is (megjegyzem, előfordulhat a szakemberek általi félre diagnosztizálás is), illetve az is egyértelmű számomra, hogy a legtöbb eset nem "tiszta eset", azaz nem tisztán depresszió mondjuk, mert annak a személynek vannak más betegségre utaló jelei.
Tehát tisztában vagyok azzal, mik a kérdésem korlátai. Engem csak az érdekel, miképp látják magukat az emberek (pl az is benne lehet, hogy hitelt adnak-e a psz. véleményének).
További válaszokat is előre köszönettel várom!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!