Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet "drogrol" leszokn...

Hogyan lehet "drogrol" leszokni, ugy értve, hogy egy színes életet otthagyni a fekete fehér sivár unalomért?

Figyelt kérdés

A drog lehet bármi(exed, vagy kaocsolatfüggés, vagy maga az anyag, vagy bármilyen szenvedély hobby, gépfüggés, net amitöl FÜGG a boldogságod es ami nelkul nem vagy az)

Amikor ugy érzed élsz, színes a világ, pezsegsz, de a "szer" nélkül vissza kell térned a reálba és kb sírva fakadnál azon, hogy az emberek élik azt a szokásos szabványszeru kiszámítható életet es abban boldogok ugye, mert nem tudják hogy azon kivul van más is ami sokkal jobb, es szoval sírva fakadnál azon, hogy be kell állnod ebbe a sorba, mert EZ A NORMÁLIS. Es nem amikor el vagy szállva, tele vagy adrenalinnal, kalanddal, filmekben élsz.

Próbalom máskepp leképezni.

Pl van egy háziállat panelben nőtt fel. És egyszer kiviszik a kertbe a fűre a fákra latja az eget, madarak után szalad. Es szoval megtudta mi az élet. De szóval visszaviszik a panelba es nem engedik többé ki. Es szoval azt magyarázzák hogy ez a normális. A kert pedig hamis illuzio.

#függések
2022. jún. 26. 20:05
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

Ezeket az embereket pedig "npc"-ként jellemeztük(non player character, a videojátékokban olyan karakterek akiket a gép irányít). Akik úgy élnek mint a játékokban az npc-k, tökre szürke élettel, olyan mintha tényleg nem is emberek lennének hanem csak valami szimulációs npc-k

Valóban elég nehéz azonosulni velük

2022. jún. 26. 22:15
 22/25 anonim ***** válasza:

Ez a te bajod. Többnek akarod hinni magad másoknál és félsz, ha nem lesz a pasid, kiderül, hogy nem vagy több. Ő az, aki kilóg a társadalomból (negatív értelemben, de az most mindegy), te ettől az érzed, hogy te is "különb" vagy. Hiába írtad másik kérdesednél, hogy te mennyire magabiztos vagy, nálad bizonytalanabb ember nem sok van.

Leírtam már neked máshol, biztos, hogy nem fogok 50 évig egy munkahelyen dolgozni, már csak azért se, mert 10+ éve nincs is munkahelyem. Munkáim vannak, mindig bizonytalan, hogy mikor mennyi. Élek egyik napról a másikra szabadon. Tudod, hogy hányszor kapom meg általad birkáknak tartott emberektől, hogy Jesszus!, hogy lehet így élni? Mi lesz veled? Mi lesz a nyugdíjjal? Stb. És én őszinte mosollyal tudom azt mondani, hogy semmi🤷🏼‍♀️ Mert határozottan tudom, hogy nekem ez jó, és jó is lesz. Bízom magamban annyira, hogy én irányítom az életem és mindig olyan lesz, ami nekem jó. Nem mások határozzák meg.

Tudod, mit csinálnék egy ilyen ballagáson, ha úgy érzem, hogy ezen nincs mit megtapsolni(nem érzem amúgy, nem gondolom, hogy ami nekem nem jó, az másnak se lehet az)? Nem tapsolnék. Mert veled ellentétben egy pillanatra se merülne fel bennem, hogy mit szólnak mások, hogy nem tapsolok, mert tapsolni KELL. Nem kell, nem érdekel más mit gondol, mert azok az ő gondolatai, nekem van sajátom. Ez a különbség egy magabiztos ember, meg egy másikba csimpaszkodó bizonytalan között.

Rendben, szerinted 50 évig egy helyen dolgozni nem teljesítmény. De neked mi az? Van bármi, amit a saját életedben teljesítménynek tartasz? Amit te tettél?

2022. jún. 26. 22:29
 23/25 A kérdező kommentje:

21 neked megvan mirol irok!

Masnak ez sincs meg

2022. jún. 26. 22:36
 24/25 anonim ***** válasza:

#19 Úgy gondolod, lehet helyettesíteni? Más férfiak nem adják meg pont ugyanezeket... Természetes, hisz ők más emberek. Ha ismerkedni próbálok, az életkedvem is elmegy emiatt, untatnak, idegesítenek, nekem ő kell (a nős). :(

2022. jún. 27. 06:21
 25/25 anonim ***** válasza:

#24! Jónak mondod. Nem. Le se írom, mióta vagyok szerelmes egy elérhetetlenbe, lehidalnál😂 Pontosan tudom, hogy az embert nem lehet. Más férfi nekem se kell.

De a kérdező más, ez már kiderült az elmúlt 100 kérdéséből.

Valahogy úgy mondanám, minden szerelem függőség, de nem minden függőség szerelem.

Arról van szó, HA elhatározod magad, hogy véget vetsz a függőségednek,(esetedben lezárod a kapcsolatot a nős pasival), hogy tudod könnyebben átvészelni. Nehéz és fájdalmas mindenhogy, ez nem kérdés, de te most csak egyben látod az egészet. Ezt a szerelmet akarod érezni, hátrányok nélkül. Tehát az adott embert ki kell cserélni egy ugyanilyen nem nős pasira, ami ugyebár lehetetlen. Ez így nem működik. De te felismerted, hogy mi minden okozza a függőséget. Most hosszú lenne mindent leírni, ezért csak egy példát írok. A beszélgetések vele. Nyilván csomó más emberrel beszélgetsz, de ő többet ad másoknál. Mi az a több? Mitől érzed, hogy vele érdekesebb? Próbáld meg kívülről figyelni magad egy jó beszélgetés után. Mi adta azt a jót? A téma? Akkor azt kell átültetni. Másokkal beszélgetni arról a témáról, akik szintén jártasak benne(nem társkeresési céllal!!!), könyvet olvasni róla, előadásra járni stb. Lehet, hogy nem a téma tetszik, hanem AHOGY beszél veled. Lehet, hogy az egód növeli. Nem veszed észre, amíg nem figyeled meg magad kívülről, de lehet, hogy burkolt dicséreteket ad. Mondasz neki valamit, ami a te szemelyiségedből adódó gondolat, vélemény. Ő erre úgy reagál, hogy megerősíti, hogy ezek jó gondolatok. Vagyis te csak annyit veszel észre, hogy jót beszélgettél, de valójában azért érzed ezt, mert elismerést kaptál. Jó a személyiséged/okos vagy, bármi. Az egódat simogatta. Miért csak nála érzed ezt? Honnan kaphatnál elismerést? Stb. Szóval röviden, nem az embert kell pótolni, hanem azokat az érzéseket, amit ő vált ki, de kiválthat más is. Nem győzöm hangsúlyozni, nem feltétlenül egy másik ember, pláne nem egy másik pár!

2022. jún. 27. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!