Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos aki elégedett az...

Öngyilkos aki elégedett az életével?

Figyelt kérdés
Sok mindent elrontottam amióta depressziós vagyok, sokszor megfordult már a fejemben az öngyilkosság, most viszont úgy érzem nem tudnám megtenni amíg nem hoztam helyre a hibáimat és nem vagyok elégedett az életemmel mert szeretném ha az emberek utoljára úgy ismernének akinek rendben van az élete, viszont gondolom hogyha már minden rendben lesz az életemben akkor nem fogok akarni meghalni, de félek hogy még több hibát követek el amíg próbálom rendbetenni az életemet, akkor inkább most kellene megtegyem?

2022. jún. 16. 23:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel mindenki ölje meg magát csoportosan, minek élni, hát egyszer úgy is meghalunk. :)

Logikus nem?

2022. jún. 19. 13:59
 12/23 A kérdező kommentje:
De igen
2022. jún. 19. 14:42
 13/23 anonim ***** válasza:
Jól van, fejezd be trollkodást és inkább keress fel egy szakembert.
2022. jún. 19. 17:39
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem trollkodok Jézusom
2022. jún. 19. 17:52
 15/23 anonim ***** válasza:
11-es, bennem időnként komolyan felmerül hogy ez miért nem történt még meg.
2022. jún. 20. 05:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Amit a kérdező ír, az logikailag teljesen rendben van, és kb. az öntudatra ébredés óta nem tud mit kezdeni a halálfélelemmel az emberiség. Az a különbség egy egészséges ember és egy depis között, hogy az egészséges ember nem e szerint a logika szerint él, hanem vannak céljai, vágyai, pozitív érzései, amik miatt egyszerűen nem gondol ilyenekre, és ezek átsegítik a mindennapokon.

A második válaszoló amúgy látom, hogy jót akart azzal a linkkel, de látszik, hogy nincs semmi gyakorlati tapasztalata ezzel a helyzettel. Ami ott fel van sorolva, az alig jó valamire. Megvan adva a lelkisegély-szolgálat száma, ezt mindenhova leírják, pl. öngyilkossággal kapcsolatos cikkek végére, de aki hívta már őket, az tudja, hogy nem sok jóra lehet tőlük számítani. Gyorstalpalón "kiképzett" amatőrök, türelmetlenek és gorombák sokszor. Aki még nem volt ilyen helyzetben, az azt hiszi, hogy ez valami profi segítségnyújtó szolgálat, a valóságban meg képzetlen emberek ülnek a vonal túlsó végén, egy szar az egész.

A "pszichiátriai gondozók", ahogy láttam, nagyrészt a rendelők listája, ahova sürgős esetben nem tudsz csak úgy bekerülni, azzal meg egy öngyilkosjelölt nem megy sokra, hogy kérjen beutalót és jöjjön vissza 6 hét múlva, mert akkorra van időpont. A Péterfybe be lehet menni, ha épp olyanjuk van, és nem hajtanak el a f*szba.

Mo.-n minden további nélkül meg is dögölhetsz, ha ilyen késztetéseid vannak. Egy szar balkáni ország vagyunk, ahol minden szét van lopva. Mehetsz pszichiáterhez ugyanolyan hosszú várakozási idővel, csak 30.000 forintos óradíjért. Ő majd aztán szán rád 50 percet, ami alatt meghallgat és felír valami gyógyszert és mehetsz vissza megint hónapok múlva. Egy ilyen embernek intenzív gondozás kéne, nem az, hogy ennyire leszarják.

2022. jún. 20. 07:59
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Inkább rá kéne jönnie a depressziós, halalvágyas emberkéknek hogy betegek és nem azt kéne elfogadni, hogy ez így teljesen rendben van (nagyon jól látják ők is, hogy a környezetükben egész máshogy működnek az emberek). Megjegyzem hogy a toxoplazma fertőzés pontosan ezt műveli az aggyal, lehet nem ártana kivizsgáltatni, ha van a delikvenseknek kijárós macskája otthon.

Macskák a patkányoktól kapják el, aztán rákenik az emberre. Ez egy élősködő, ami befészkeli magát az agyba és olyan toxinokat bocsájt ki, ami kikapcsolja az agy azon részét ami "ragaszkodik az élni akaráshoz", tehát a toxoplazmával fertőzött emberek keresek az utat hogy, meghaljanak és általában minél brutálisabban akarnak (ők szokták felakasztani magukat, vagy egy késsel elnyiszálják a saját torkukat, stb.).

Szóval ha valakit efféle gondolatok gyötörnek és maximum családi nyomásra nem teszik meg, annak ideje kivizsgáltatni ezt a kis agyevő parazitát. Ismétlem, kijárós macska közelében nem lehetetlen elkapni.

2022. jún. 20. 10:11
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekünk nincs macskánk és tudom hogy a halálvágy nem normális, tudom magamról hogy beteg vagyok, de hát mit tudok tenni ellene? Az agyamat nem cserélhetem ki.
2022. jún. 20. 11:02
 19/23 anonim ***** válasza:
66%

A kérdezőnek nem macskás f*zsága van, hanem depressziós. Ehhez nem kell toxoplazma, ehhez annyi kell, hogy elvégezze rajtad a magyar közoktatás meg politika a munkáját, plusz egy toxikus családból jöjj. Itt nem divat egymással beszélgetni, bízni egymásban, megérteni egymás problémáit, hanem folyamatosan az érvénytelenítés meg az elnyomásra való buzdítás megy. Te is egyből valami nyakatekert elmélettel jöttél a lélektani okokra való rákérdezés helyett. Mert az ciki, mert nem szabad gyengének lenni, mert a falu majd megvet.

"Inkább rá kéne jönnie a depressziós, halalvágyas emberkéknek hogy betegek és nem azt kéne elfogadni, hogy ez így teljesen rendben van (nagyon jól látják ők is, hogy a környezetükben egész máshogy működnek az emberek)."

Rájött, nem fogadta el. Mit csináljon még? Pszichológus általában nem segí, a pszichiáter felír gyógyszert, ha kivárod azt a 2+ hónapot, hogy sorra kerülj; sürgősségin akkor fogadnak, ha már eret vágtál, amúgy győzködheted őket, hogy öngyilkossági késztetéseid vannak, a lelkisegély meg szart sem ér, flegma, suttyó amatőrök gyülekezete. Csak az linkelgeti ilyen hozzászólásokba vagy cikkek végére, aki még soha nem beszélt velük. Nagyjából olyan, mintha átmennél a 30 éve egyedül élő, megkeseredett Mari nénihez, aki a szomszédodban lakik, hogy vele beszélgess. Annyit is ér.

2022. jún. 20. 12:39
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Honnan a pöcsömből tudnád, hogy nem az van neki? Diagnosztizáltad netkábelen keresztül? Felvetettem lehetséges opcióként, mert aki ENNYIRE meg akar dögleni, ott komolyan félre vannak csúszva a dolgok, az már nem egy szimpla depresszió.

Meg mi ez az általánosítás hogy nem segítenek a pszichológusok/pszichiáterek? Dehogynem segítenek, attól hogy neked rossz tapasztalatod van, még nem kell ennyire átesni a ló túloldalára. A pirulák meg igenis segítenek, mert az átlagos depresszió esetében is komoly hormonális elváltozások vannak, az agy túltermel bizonyos hormonokat amitől létrejön a rossz közérzet, fáradtság, deprimáltság, stb és ezt lehet korrigálni hormonális gyógyszerekkel. (Nem ártana ha hiteles, orvosok/szakemberek által lepublikált cikkeket is néha elolvasnál.) Kibeszélni ezeket a dolgokat KOMOLY elváltozás esetén NEM LEHETSÉGES mert szervi elváltozás van!!! Könyörgöm, nem kell démonizálni a gyógyszert, vagy majd a diabéteszes is inkább nyomasson saláta levelet meg gyógyteát az inzulin injekció helyett? Mi ez a mentalitás könyörgöm, 80 éves öreganyám operál ugyanezzel a logikával, aki szerint az ő korában még nem volt minden kínja a fiataloknak, kimentek kapálni a földekre azt elmúlt a halálvágy.

Igenis el kell menni szakemberhez, igen is szedni kell azt a kva gyógyszert amit felír, évekig tartó procedúra, állandó megbeszéléseken kell részt venni, aztán folyamatosan lehet csökkenteni a gyógyszereket amíg teljesen el nem hagyhatók.

2022. jún. 20. 18:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!