Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szociális fóbia sajátja,...

A szociális fóbia sajátja, hogy az ezzel küzdő egyének tetézik a problémát azzal, hogy maguk alatt vágják a fát?

Figyelt kérdés
Utólag fogom a fejem miket hordtam össze olykor egy-egy társas beszélgetés alatt. Hülyén megfogalmazott, erőltetett, nehezen érthető, félreérthető, vagy oda nem illő szövegelések. Ezzel valószínűleg folyamatosan rontva a megítélésemen. A napi rutinon meg a szokványos elintézni valókon kívül már semmihez nincs energiám. A munkába és hazamenet, azon idegeskedem, hogy ne fussak össze senki olyannal akivel pofázni kell. Ha erre mégis sor kerül, folyamatosan azon rúgózok, hogy mások nehogy megfigyeljenek közben, hogyan feszengek.

2022. jún. 16. 22:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem, sok mentális betegségnél vagy rendellenességnél megfigyelhető hogy az illető "maga alatt vágja a fát"
2022. jún. 16. 22:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem direkt vágjuk magunk alatt a fát,én azt gondolom ez ilyen önbeteljesítő jóslat szerű dolog.

Ha azt gondolom béna vagyok,hülyén beszélek,hülyeséget mondok,annál inkább igaz lesz. Mondjuk én már ha arra is koncentrálok hogy normális vagyok,akkor is mindig úgy érzem utólag hogy hülye hangsúllyal mondtam valamit,biztos hülye fejet is vágtam közben meg hasonlók. Minél jobban próbálok ellene küzdeni annál inkább nem megy..

2022. jún. 18. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!