Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki nem szeretne tovább...

Ha valaki nem szeretne tovább élni, milyen lehetőségei vannak?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a pénz nem akadály. Arra lennék kíváncsi hogy van-e olyan legálisan működő rendszer aminek a segítségével emberséges halált tudnak nyújtani biológiailag egészséges, de mentálisan beteg/boldogtalan embereknek? Gondolok itt a svájci "eutanázia kapszulára" például. Kedves válasz írók ne térjünk el a témától ha lehet. Válaszaitokat előre is köszönjük!

2022. jún. 13. 23:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ha valakinek nincs olyan gyógyíthatatlan betegsége, ami az orvostudomány jelenlegi állása szerint rövid időn belül halálhoz vezet, akkor nincs ma olyan nyugati ország, ahol ebben az esetben az eutanázia legális lenne. Az, hogy meguntad az életet nem elég indok.

Nyiván Nigériában jópénzért agyonlő egy helyi hadúr. Sőt ingyen is, ha elég csúnyán beszólsz neki. De lehet, hogy előtte megkínoznak.

2022. jún. 13. 23:41
 2/17 anonim ***** válasza:
35%
Egyes jól írja, mentális problémák miatt biztos, hogy sehol sem engedélyeznek eutanáziát. De egyébként mi értelme is lenne? Aki komolyan gondolja, hogy meg akar halni, miközben biológiailag egészséges, tehát mozgásában nincs korlátozva, az ne tudná magának megoldani? Nem hiszem, hogy annyira bonyolult vagy drága lenne altatót beszerezni. Aki ehelyett eutanáziát keresgél, az valószínűnek tartanám, hogy valójában nem akar még meghalni, hanem segélykiáltásnak vagy figyelemfelkeltésnek szánja...
2022. jún. 14. 00:09
 3/17 anonim ***** válasza:
54%
A jelenlegi rendszerrel nem tudom, mi a bajod. Itt is emberséges halál vár, csak kicsit később.
2022. jún. 14. 00:37
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
Már volt rá példa, hogy mentálisan beteg embereknek adtak eutanáziát úgy, hogy nem volt testi betegségük. Azt nem tudom, melyik országban történt, de van rá lehetőség.
2022. jún. 15. 19:17
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

Nincs ilyen lehetőség ha valaki nem gyógyíthatatlan beteg. De ezt te is nagyon jól tudod. Szerintem nagyon etikátlan ilyen kérést kiírni. Mégis mit vársz? Öngyilkossági tippeket? Nem szégyelled magadat?

Ha annyira meg akarnál halni egyébként is már megoldottad volna. Nem olyan bonyolult. Ha segítségre van szükséged akkor leszel szíves azt írni. Ne másokat nyomassz az önsajnálatoddal.

2022. júl. 14. 11:23
 6/17 anonim ***** válasza:
16%
Ha a pénz nem akadály akár terápiara is lehet költeni. Vagy elutazni valami klassz helyre ahol van értelme az életnek. Vagy add nekem. Én felmondanék és körbeutaznám belőle a Földet. :) Meghalni ingyen is nagyon jól lehet.
2022. júl. 14. 11:38
 7/17 anonim ***** válasza:
10%
Komolyan nem értem miért kell pénz ahhoz, hogy meghalj? Aki meg akar halni egeszségesen az nem csinál ekkora faksznit belőle az tuti. De ha teli vagy lóvéval akkor nem jutott még az eszedbe, hogy olyan dologra költsd amitől vidámabb leszel. Menj el eljtőernyőzni. Leglább megtapasztalod milyen a halálfélelem.
2022. júl. 14. 18:34
 8/17 anonim ***** válasza:
91%
Úgy tudom, h mentálisan betegnek az egyik nyugati ország engedélyezi az eutanáziát.
2022. júl. 14. 22:08
 9/17 anonim ***** válasza:
79%
Honnan veszitek azt, hogy nem engedélyezik sehol Európában? Németeknél az önygilkosságban segítkezés sem számít bűncselekménynek.
2022. júl. 23. 21:13
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Hollandia, Svájc. De nem tudom, külföldieket fogadnak-e ilyen céllal.

Magyarországon nincs lehetőség emberségesen elmenni, itt vegetálni lehet vagy öngyilkosnak lenni.

2022. szept. 7. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!