Lehet e egészséges normális jövőm így? Én már lemondtam az életről. 19/l
Pszichiátrián voltam egy hete és rivotrilt adtak. Azt mondják nem lehet rá inni, a legkeményebb legerősebb nyugtatók egyike. Gyakorlatilag lehetetlen róla leállni így egész életemben gyógyszerfüggő leszek. Gyakorlatilag nincs jövöm mert bukásra állok egy csomó mindenból és nem lesz szakmám. Anyukám is konkrétan gyógyszeres, nagyon rossz az állapota. Nem fogok tudni miből megélni és sajnos olyan úton kell majd pénzt keresnem, amivel egy életre megaláznám magam. Egyetlen értékes dolog van bennem a testem. De lassan az sem lesz mert a gyógyszerek és az egészségtelen életmód tönkretesz. Szörnyűket olvastam a Rivotrilról és nagyon aggaszt hogy nem lehet rá inni. (Nem vagyok alkoholista, sohasem voltam még részeg pont ez aggaszt engem hogy soha sem próbálhattam ki és ahogy látszik nem is fogom) Fiúm sohasem volt még nem is kellek senkinek. (Pedig ha gondoskodna rólam az sokat segítene lenne tamaszom) A rivotril előtt sertalint szedtem amit lecseréltek és nem értem az okát. Nyomoruságos gyógyszerfüggő k*rva vagyok.
Tisztában vagyok azzal hogy ott b*sztam el hogy többet foglalkozom a müveszettel, rajzolással mint a tanulással. A tanárok szerint hajléktalan leszek meg nem lesz fedél a fejem felett, reménytelen vagyok.
Nem szeretek erre gondolni de hátha meghalnék úgy hogy a rivotrilra iszok. Úgy sincs már értelme. Most hogy nemrég ott voltam a pszichiátrián teljesen megtörtek, nem találom helyemet a világban. Más van így pszichiátria után? Azt inkább nem is reszletezném mik történtek velem ott :(
Öngyilkosságtól a pszichiária tántorít el. Mert ha nem sikerülne visszavisznek oda és rosszabb lesz a pokolnál. (Mert ugye elvileg az öngyilkosok a pokolra jutnak elvileg)
Elcsesztem vagy innen még helyre lehet hozni az eletemet?
Bocsanat a panaszkodásért
Serotoninra nem hat az alkohol. Ráadásul nem az agy termeli a nagy részét, hanem a bélrendszer. Alkohol GABA-ra hat és sok mindenre, de szerotoninra kicsit sem.
Nyugtató is a GABA-ra hat.
0,25 mg negyede a Rivotrilból kb a semmivel egyenlő. Alvásra vagy bármire hatástalan ekkora adagban. A legkisebb, enyhe hatása a 0,25 mg-os nak van, de sokan abból kezdéskor sem èreznek semmit.
Én legutóbb 1 mg-ot szedtem. Elfogyott, találtam Frontint, most azt szedem. Ennyit arról, hogy Rivóról már nem lehet Frontinra/Xanaxra nem lehet átállni...
Csak nehezebb időszakban szedek nyugtatót. Jobb időszakban el szoktam hagyni. Van megvonási tünetem, de kibírható.
Én 1 mg Rivóra orvosi engedéllyel simán iszok kis adag alkoholt. Erősíti hatását. Egyszerre csak kisebb adagot szabad inni (pl 1 feles + 1-2 dl bor), várni kell 1 órát. Ha 1 óra múlva is minden ok, akkor lehet inni még picit. Várni újból. Ahol érezni, h már elég, több már rosszullétet okozna, ott meg kell állni.
Valerianára (az van a gyógynövényes altatódban) sem lenne szabad inni, Sertralinra sem...
De a nyugtatókra legkevésbe. Na de 0,25 mg negyede az mi? Kb semmi. Alváshoz a kezdő adag 0,5 mg. Ha gyenge a 0,5 mg, lehet emelni. Ha erős, 0,25 mg-ra csökkenteni.
De akkor hogyan emeljem a szerotonin szintet ha nem kapom a sertalint? Ezek szerint már csak a kötél marad vagy esetleg a kábítószerek? A sertalin anntidepresszáns a Rivotril pedig nyugtató. Engem felre ismernek aviselkedésem miatt mert azt hiszik nem vagyok nyugodt ezert írtak fel nyugtatót. Valójában inkább a depresszió és lehangoltság van, ezért irták fel először a sertralint ami remekul bevállt , erre lecserélték erre a vacak pici nyugtatóra. Az hogy nem vagyok nyugott az a lelki állapotom miatt van és a boldogtalanság miatt. ( De hát a pszichiáer mindent jobban tud, szerinte az az egeszseges ha minden nap álomba sírom magamat. )
Természetes úton lehet szerotonin szintet növelni valahogy? Egyébként az alkohol boldogabbá tesz, kábult állapotban legalább elfelejteném a bánatomat, nem agyalnék annyi mindenen.
SSRI-sem a szintjét növeli. A szinaptikus résből nem hagyja visszavenni, ott marad a szerotonin és újból receptorára talál. Sertralin ezt csinálja.
Keress más orvost.
"0,25 mg negyede a Rivotrilból kb a semmivel egyenlő. Alvásra vagy bármire hatástalan ekkora adagban."
Ha függő valaki, akkor igen. Én egyszer szedtem be egy 0,25-ös Xanaxnak a felét és utána három órán át ásítoztam és majdnem el is aludtam tőle, pedig épp mániás epizódom volt. (Bipoláris zavarom is van.)
Tehát egy a Rivotrilnál gyengébb gyógyszernek is épp elég nagyot üt a fele, ezért a Rivotril negyede is sok.
Viszont felesleges a Kérdezőnek írni. Úgy néz ki, hogy csak folytatja az önsajnálatot, meg tervezgeti tovább az alkoholizmust.
Ha elkezdene normális módon viselkedni és tanulna, vagy dolgozna, akkor ő is vihetné valamire. De így tényleg nem fogja.
Nem. Az szükség eset lett volna, csak vészhelyzet esetén.
Viszont a Sertalinra sem lehet inni és a reménytelenseget még mindig érzem. :(
De hatalmas megnyugvás hogy visszakaptam.
már h ne lehetne inni, lassan keveset apránként h lásd mennyire üt be a gyogyszer mellé és kész
de am minek a pia ha visszakaptad a drágaságod?
a reménytelenséget fogod is az élet velejárója, de vonatkoztass el tőle mert ettől is csak rosszabbul leszel ha ezen görcsölsz v szorongsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!