Lehet e egészséges normális jövőm így? Én már lemondtam az életről. 19/l
Pszichiátrián voltam egy hete és rivotrilt adtak. Azt mondják nem lehet rá inni, a legkeményebb legerősebb nyugtatók egyike. Gyakorlatilag lehetetlen róla leállni így egész életemben gyógyszerfüggő leszek. Gyakorlatilag nincs jövöm mert bukásra állok egy csomó mindenból és nem lesz szakmám. Anyukám is konkrétan gyógyszeres, nagyon rossz az állapota. Nem fogok tudni miből megélni és sajnos olyan úton kell majd pénzt keresnem, amivel egy életre megaláznám magam. Egyetlen értékes dolog van bennem a testem. De lassan az sem lesz mert a gyógyszerek és az egészségtelen életmód tönkretesz. Szörnyűket olvastam a Rivotrilról és nagyon aggaszt hogy nem lehet rá inni. (Nem vagyok alkoholista, sohasem voltam még részeg pont ez aggaszt engem hogy soha sem próbálhattam ki és ahogy látszik nem is fogom) Fiúm sohasem volt még nem is kellek senkinek. (Pedig ha gondoskodna rólam az sokat segítene lenne tamaszom) A rivotril előtt sertalint szedtem amit lecseréltek és nem értem az okát. Nyomoruságos gyógyszerfüggő k*rva vagyok.
Tisztában vagyok azzal hogy ott b*sztam el hogy többet foglalkozom a müveszettel, rajzolással mint a tanulással. A tanárok szerint hajléktalan leszek meg nem lesz fedél a fejem felett, reménytelen vagyok.
Nem szeretek erre gondolni de hátha meghalnék úgy hogy a rivotrilra iszok. Úgy sincs már értelme. Most hogy nemrég ott voltam a pszichiátrián teljesen megtörtek, nem találom helyemet a világban. Más van így pszichiátria után? Azt inkább nem is reszletezném mik történtek velem ott :(
Öngyilkosságtól a pszichiária tántorít el. Mert ha nem sikerülne visszavisznek oda és rosszabb lesz a pokolnál. (Mert ugye elvileg az öngyilkosok a pokolra jutnak elvileg)
Elcsesztem vagy innen még helyre lehet hozni az eletemet?
Bocsanat a panaszkodásért
Igen, a rivotrilt. (Mi lenne ha abbahagynád?)
Hagy abba és vond el valamivel a figyelmed. Fess rajzolj!
Kérj segítséget valamilyen civil szervezettől, Máltai Szeretetszolgálat, Karitász, Baptista Szeretetszolgálat, stb. Keresd fel őket személyesen, találj egy szociális kérdésekhez értő segítőt, akivel rendszeresen tudsz beszélgetni.
Menj el másik pszichiáterhez, egy magánhoz, és kérj mást a Rivotril helyett.
Bízd Istenre a életed. Ő gondot visel arról aki Őt keresi, sőt megígéri, hogy lesz mit ennie innia, ruhája, lakhatása (és nem kurválkodásból).
Itt az idézet erről:
„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
Ha beveszed a Rivotrilt, akkor ne igyál rá alkoholt és kész. Nem értem, hogy miért olyan nagy áldozat ez. Én sem ittam soha életemben alkoholt, mégsincs semmi bajom. A muzulmán vallású emberek sem isznak alkoholt soha, tehát több millió ember elvan így is gond nélkül. Emiatt még senkinek nem ment tönkre az élete. Neked sem fog.
"Mit lehet tenni ilyenkor? Az hogy depressziós leszek még nem annyira érdekel de aludni sem fogok tudni."
Pedig a depresszió a nagyobb probléma. Én is voltam alvászavaros, mégsem lett semmi bajom tőle.
"Vénykötelesség nélkül beszerezhető valahol? Nagyon kéne. Ha nem kapom vissza (legalább a sedogelatot) szörnyüség lesz."
Vényköteles gyógyszert csak a patikában tudsz törvénybe nem ütköző módon vásárolni, akkor, ha felírják.
"Nem fogok tudni aludni ezért nem fogok tudni eljárni suliba"
Attól még el tudsz járni iskolába, hogy nem tudsz aludni. Nagyon sok ember alvászavaros, mégis minden nap dolgoznak vagy tanulnak. Ne a kifogásokat keresd, hanem tanulj és akkor majd normális életed lesz.
"vagyis nem lesz szakmám kurvának kell hogy álljak mert nem lesz munkám"
Ha nem tanulsz semmit továbbra sem, valamilyen betanított munkád még lehet. Viszont egyszerűbb lenne elkezdeni tanulni, mert nem jó dolog napról napra minimálbérből nyomorogni.
"csak alkohollal fogok tudni aludni és fel emészti az életemet a prostitúció és előbb utóbb behálóz valami strici és akkor niics menekvés, max már csak a drogok. 😭😭😭"
Ha nem próbálod ki a drogokat soha, akkor nem leszel drogfüggő. Ilyen egyszerű.
Ha meg tényleg nem tanulsz semmit, akkor is ott van a prostitúció helyett a takarítás, vagy a betanított gyári munka.
"És ahogy a tanárok is mondtak az utcan fogok halalra fagyni."
Az elég ritka dolog a mai világban, ugyanis még azoknak is vannak hajléktalanszállók, akiknek egyáltalán nincsen semmijük.
"Ölni tudnék hogy visszakapjam (bele értve magamat is bármikor) Hajamból 10-20 centit is eladnék."
Nem nagy áldozat 10-20 centit eladni a hajadból. Kezdj el tanulni, mert ebből nem fogsz tudni megélni.
"Öngyilkosságtól a pszichiária tántorít el. Mert ha nem sikerülne visszavisznek oda és rosszabb lesz a pokolnál. (Mert ugye elvileg az öngyilkosok a pokolra jutnak elvileg)"
A halál után nincs semmi, tehát pokol sem létezik. Ettől függetlenül ne tegyél kárt magadban, mert azzal csak saját magadat szívatnád meg még jobban.
Egyébként meg én is voltam pszichiátriai zárt osztályon kétszer is. Gyakorlatilag az összes beteget megalázták, tehát nem te vagy az egyetlen.
"Elcsesztem vagy innen még helyre lehet hozni az eletemet?"
MÉG nem cseszted el. Ha elkezdenél normálisan tanulni és nem terveznél alkoholizálni, drogozni, meg prostituáltnak állni, akkor biztosan lehetne normális munkád neked is.
Ha viszont úgy állsz hozzá, hogy kárt teszel magadban, meg hogy annyiért nem jársz be az iskolába, mert nem tudsz aludni, akkor nyomoroghatsz majd rokkantnyugdíjból, vagy jobb esetben minimálbérből.
De éhen halni vagy megfagyni nem fogsz még akkor sem.
Egyébként meg engem hat féle mentális betegséggel is diagnosztizáltak már, tehát tudom, miről beszélek.
A problémáim ellenére is mindig jeles vagy kitűnő tanuló voltam az iskolában és szinte mindig részt vettem a tanítási órákon is. A legrosszabb esetben évente 5-10 napot hiányoztam.
Nehéz, de meg lehet csinálni. Nekem is lesz munkám, mindennek az ellenére is. Sok helyen nem dolgozhatok soha a betegségeim miatt, de éhen dögleni én sem fogok. Pedig nekem durvább diagnózisaim is vannak ám, mint neked.
Tehát szedd össze magad és akkor neked is ugyanolyan életed lehet, mint bárki másnak.
Ne a művészetekkel, meg a sporttal szórakozz, mert abból nem lehet megélni.
Tanuljál te is. Akkor is, ha neked sincs semmi kedved hozzá.
Ha durva volt a stílusom, azért elnézést kérek, de a kifogások keresésével tényleg nem lehet boldogulni. Én csak tényeket meg lehetőségeket írtam.
17/L.
Ma sem aludtam semmit. Egy pár éve a sertalin előtt voltam így hogy kb 2-3 kor aludtam el. Tönkre tették az életemet. Ugyanott tartok mint a sertalin előtt. Legalább a sedogelatot visszaadnák. Nem alszok semmit.
Szed valaki Sertalint a kommentszekcióból? Az én hajamból igen, 10-20 centi is sok. Vesémet kepes lennék eladni tekintve hogy a családunkban anyukám vesebeteg jótékony célre is menne. (Marmint kepes lennék eladni a vesémet a sertalinért de csak sedogelattal együtt). Akárkinek szét teszem a labam csak kaphassam vissza mert aludni, élni nem tudok így.
A Bódi nevet egyébként nem részletezném mindenki tudja hogy mi a szitu. Nem mintha rasszista lennék vagy ilyesmi de ő küldött engem a pokolba és ezért nagyon meg fog fizetni. Miért kell megváltoztatni azt ami jól működik!!???
Vagy túl sokat alszom azt kevesebbet kene? Hogy eljek így? Sertalinra sem lehetett inni egyébként de az legalább használt is nem csak mint cukorkát vettem be.
Az nem jó ötlet ha segítséget kérsz szociális szervezettől? Vannak erre segítő szakemberek.
Elmész magándokihoz és elmondod neki a problémád, szerintem felírják amit kell.
Az említett készítmény nem vényköteles. Valerianat és citromfüvet tartalmaz. Gyógyszernek minősül, de vény nélküli. Ahogy az Algoflex, no-spa stb.
Kb 20 másik olyan termék van patikában és drogériában, ami ezeket tartalmazza. Vedd meg ezt vagy keress olyat, amiben magas a valeriana tartalom. Pl Baldivian, HOVA tabletta. Lehet venni csak valeriánát és csak citromfüvet tartalmazó szert és összepasszinthatod.
Mekkora adag Rivotrilt kapsz?
Menj el sz orvosodhoz, mondd el, hogy a mostani gyógyszerekkel nem tudsz aludni, mem vagy jól és akkor adnak mást. Ha a Rivotril semmit nem segít, akkor ne szedd. Vagy emelni kell az adagon, h jobban hasson.
0.25 miligrammnak a negyedét szedem reggel és este egy negyedet.
17-es a morfium az a mák gubó? Elvileg álmosít. A valeriánát szedtem régen nem volt jó de a sedogelat igen. Ez hogy lehet?
Ma egyébként sajnos az orvosom felmondott és másik orvosom lett. (Tudom nehezen hihető) de az újat megkérdeztük szedhetem a Rivotrilra a sedogelatot nem is vényköteles.
Ellenben amiatt aggódom hogy mivel laborban dolgozunk a szakmai tanulmányok miatt, esetleg a gyógyszerekkel kapcsolatba léphet ott valami szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!