Vajon pánikbeteg vagyok vagy sem?
Ha igazán pánikrohamod lenne, akkor azt tudnád, akkor tényleg nem kapsz levegőt és kb. megszűnik a kapcsolatod a külvilággal, nem egy kellemes élmény és összetéveszthetetlen bármi mással.
Ettől függetlenül mindaz, amit leírtál is lehet félelem eredménye, teljesen normális az, hogy a tested reagál arra, ha a bátyád félelmetesen vezet számodra, a szapora légzés és szívverés mind az izgalom jele, ahogy a zsibbadás is, nekem is volt egy időben. Ugyanakkor tán érdemes neurológushoz, azaz ideggyógyászhoz menned kivizsgálásra, hogy biztos lehessél abban, hogy amúgy minden rendben van veled.
Nekem volt pánikrohamom is párszor, meg volt egy hosszú időszakom, hogy a kezem, karom, fél oldalam lezsibbadt, ha felhúztam magam valamin. Persze lényeges az is, hogy melyik oldal: nekem pl. mindig csak a bal, amire mondta is egy szakember, hogy az agy jobb féltekével van összekötve, amely az érzelmekért felelős. Mentem kismillió kivizsgálásra szintén ideggyógyászhoz, szerencsére semmi rendellenességet nem találtak, végül megkérdezte a doki, hogy mikor szoktam ezt érezni, mondtam, hogy amikor nagyon felhúzom magam valamin, ideges vagyok vagy ilyesmi, mire közölte velem, hogy akkor ne húzzam fel magam. Ez pont annyira volt amúgy számomra bosszantó, mint amennyire vicces is, de kb. ezzel a diagnózissal meg is szűnt a jelenség nálam, szóval neked is érdemes lehet már csak emiatt is kivizsgáltatnod magad.
Ugyanakkor egy pszichológus is jól jön ilyenkor, aki tán megtalálja, hogy mi is okozza a szorongásaidat, hátha még meg is szabadít tőle tán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!