Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongásos pótcselekvések...

Szorongásos pótcselekvések legyőzése?

Figyelt kérdés

A barátnőm állandóan szorong, munka, család, stb, mindig van valami. Járt már pszichológushoz, pszichiáterhez, én is támogatom, de keveset javult az évek alatt.

Amire most a kérdésem irányul, az egyik legzavaróbb, hogy állandóan kaparja, tépkedi a kezén a bőrt, körmöt és eldobálja maga körül. Ha feláll a kanapéról vagy az ágyról, akkor eldobált körmökbe ül bele az ember.

Sok mindent próbáltam, de nem hagyja abba. Mit javasoltok?

(Más téren egyébként tiszta, de nem rendszerető.)

tegnap 18:30
 1/2 anonim válasza:
Alapvetően a szorongását kell csökkenteni és akkor ez a rossz szokás is enyhül vagy elmúlik. 10 éve diagnosztizáltak nálam pánikzavart, generalizált szorongást és rekurrens depressziót. Érdemes egy szinte folyamatos pszichológusi terápiát folytatni ( persze lehetnek kihagyások, sőt kell is néha). Nagyon sokat tudnak segíteni! És ha nem szimpatikus neki a pszichológus, akkor nyugodt szívvel ott lehet hagyni és lehet keresni másikat. Én antidepresszánst is szedek, plusz utanajartam már nem egy módszernek, technikának, melyek csökkentik a szorongást, elősegítik a stresszel való megbirkózást. Nálam a progresszív relaxáció bevált, minden nap 7-8 percet vesz igénybe.
tegnap 19:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha már pszichológus, pszichiáter is kezelte és nem javult, akkor már csak azzal tudná ezt megoldani, ha valami más cselekvéssel kiváltja. Pl. kell egy hobbi, kell egy olyan tevékenység, ami neki célt ad, örömet okoz, amíg ez nincs meg, semmi sem fog használni, max. ideiglenesen. Ez a barátnő ez pontosan mit jelent, társas kapcsolat vagy szimpla baráti viszony?
ma 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!