Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pótcselekvésként vásárolok,...

Pótcselekvésként vásárolok, de már az sem tesz boldoggá? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

26 èves nő vagyok. Nagyon magányosnak érzem magamat. Elkoptak a barátaim, nincs párom és a családom is messze él tőlem.

Magam jutalmazásáért, a jó érzésért folyton vásárolok, rendelek, mert addig nem kínoz a magány. Amikor megveszem a ruháimat, vagy megjön a rendelésem pár percig boldog vagyok, de megint kezdődik előlröl. Mindig elszomorodok azon, hogy tele vagyok szép ruhákkal, de hiába öltözök fel csinosan, ha nincs kinek. Jön magány és a kényszer arra, hogy vásároljak.

Felfogom, hogy ez nem normális, de mindig visszaesek és vásárolok. Szerencsére nem megyek emiatt anyagi csődbe, mert van rá fedezetem, de jobb helyen is elférne az a pénz. Mellesleg a lelkem is kezd belefáradni.

2022. szept. 15. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem próbálod meg eladogatni azokat amiket megveszel? Még lehet jókat bizniszelnél is rajtuk, aztán a havi kereseted hirtelen a 4-szeresére nő :D Persze nem bolti ruhákkal.. De érted.. Csak egy ötlet, nem látok bele a fejedbe.
2022. szept. 15. 14:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Olvastad a boltkóros naplója könyvet?

Egyébként vannak hasznos olvasnivalók ezzel kapcsolatban a neten, tanácsokkal, tapasztalatokkal, hogyan lehet erről lejönni...

Ez is egy függőség, mint az alkohol, vagy szerencsejáték.

[link]

2022. szept. 15. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
2022. szept. 15. 15:09
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Ideje lenne felkeresni egy pszichológust. Az állandó vásárlás egy pótcselekvés.
2022. szept. 15. 15:19
 5/9 anonim válasza:
49%
Itt az ideje barátokat szerezned. Ha esetleg szeretnél beszélgetni írj nyugodtan:) Egyébként egy kutyával is nagyon jól járnál így annyira nem lennél magányos
2022. szept. 15. 15:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz magadnak értelmes és hasznos elfoglaltságot találni ?
2022. szept. 15. 18:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben járok, csak én férfi vagyok. Rengeteg órát és parfümöt vettem már eddig, és most is folyamatosan vadászom az újakat. A ruhavásárlás pedig rendszeres. Mikor megveszem azt érzem, hogy ettől az új órától, ruhától, illattól majd felfigyelnek rám. De nem... Ugyanakkor jó érzés is, hogy van egy újabb illatom, órám, ruhám.
2022. szept. 15. 21:26
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Dopamine függő vagy, meg női ösztön a gyűjtögetés eleve. Az lenne a legjobb ha szabadidődet jól használnad fel,pl én adtam vért,onkenteskedtem-sok emberrel ismerkedtem meg,járok könyvtárba ,egyedül simán megyek múzeumba és szoba elegyedek pl a pénztárossal. De nekem van kutyám,szóval ha ő már nm el ,akkor biztosan el fogok menni állat menhelyre segíteni. Kezdj olyan hobbit amit szeretsz csinálni és biztos van fbook csoport pl. Velük is lehet csetelni,vagy barátkozni. Én amikor Budapesten éltem minden hétvégén utazgattam és mini kirándulásokat csináltam.vannak túra csoportok is. Tanulj új nyelvet ami sikerélményt nyújt. Te tudod mit szeretnél csinálni, lehet pont divattal kapcsolatos.
2022. szept. 15. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
Én tudnék mit kezdeni egy 26 éves lánnyal. Viccet félre téve: munkahely, lakóhely változtatás (tudom, a recesszió kezdetén ez pont nem a legjobb időszak ilyen ugrálásra), sport, újabb diploma, társkeresés. Utóbbival kapcs. nem magamra gondolok, nekem van párom, ha meglátná az első mondatot, már nem lenne kukim. :D Egyébként én is társkeresőn találtam rá vagy 8 éve. Randimásképp volt a neve, nem tudom, léteznek-e még a covid után, mert személyes rendezvények, programjaik voltak. Borozgatás, kirándulás, társasjáték, ilyesmi.
2022. okt. 8. 09:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!