Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Újra elkezdtem kitépkedni a...

Újra elkezdtem kitépkedni a szempilláim. Mit tudnék ellene tenni?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta jelen van nálam ez a szempilla tépkedés, már kb 14 éve, akkor unalomból csináltam. Most viszont azt veszem észre, hogy kb bármilyen helyzetben elkezdem, amikor nincs rajtuk szempillaspirál. Ma mondjuk tanulás közben, de akár alvás előtt is elkezdem, észre se veszem már nagyon sokszor, csak egy idő után.

Ugye ez trichotillománia, csak én nem a hajam tépem, ahogy sokan mások, talán az az ismertebb fajtája ennek.

Nem tudom, mit csináljak, teljesen tanácstalan vagyok. Szerintetek? Járt már valaki hasonló cipőben?

nov. 4. 01:03
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Spirálozd ki mindig
nov. 4. 06:25
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

Uh... Én a hajam húzkodom. Nem tépem, csak húzkodom unalom esetén. Levágattam inkább...

Tetess fel műszempillát. Sajnos tudtommal erre nincs lelki megoldás, erre gyógyszert adnak.

nov. 4. 07:57
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Hagyni kell kinőni. Mert amíg nől, addig befelé áll, és szúrja a szembe oldalt. Annál inkább tépkedni fogod. Nálam tini koromban volt ez. Az egyik szememen árpa nőtt, azután kezdtem el a szempilláimat tépkedni, mert a gyulladás rossz irányba fordította őket. Egy pár évig nem tudtam abbahagyni, mert szúrtak, amikor nőni kezdtek. Nem tudom, minek a hatására? Elmúlt az iskolás kor, és a vele járó stressz, apám meghalt, én elkezdtem dolgozni? Valamelyik hatására abbahagytam végleg, és már öreg vagyok, nem emlékszem, hogy volt?
nov. 5. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Jó, akk nem én vagyok a legbolondabb...
nov. 9. 00:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Uuu én is ilyen vagyok, nekem is ez az egyik rossz szokásom. Régebben durván tépkedtem stresszhelyzetben, ma már csak ritkábban, de azért még jelen van az életemben
tegnapelőtt 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!